Špenátové cannelloni

Suroviny 4 porce

300 g těstovin cannelloni
1 balíček mraženého špenátu
300 g Mascarpone
2 stroužky česneku
sůl
pepř
Rajčatová omáčka:
1 cibule na drobno
1 konzerva rajčat
1 stroužek česneku
1/2 kávové lžičky bazalkového pesta
tymián
sůl
pepř
100 g Mozzarelly

Postup přípravy receptu

  1. Na rajčatovou omáčku osmahneme cibulku, přidáme rajčata, česnek, dochutíme a necháme chvíli dusit.

  2. Špenát rozmrazíme a necháme vykapat. Smícháme s mascarpone, česnekem, solí a pepřem.

  3. Směsí naplníme cannelloni, můžeme si pomoci pevným igelitovým sáčkem, kterému ustřihneme růžek.

  4. Naskládáme do zapékací misky, přelijeme rajčatovou omáčkou a poklademe nakrájenou mozzarelou.

  5. Zakryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut na 190°C.

Komentáře k receptu Špenátové cannelloni

Tématické fráze: caneolli špenátové cannelloni caneoli cannelloni se spenatem spenatove canelloni cannelloni recept spenatove caneloni caneloni se spenatem recept na canelone caneloni se se špenátem cannelloni spenatove caneolli spenatove špenátové kaneloni cannelloni recepty caneolli recept cannelloni recept caneolli kaneloni canelloni se špenátem caneolli s ricotou