Vepřový bok se zadělávanou kapustou
Pečený šťavnatý bůček je česká klasika, která pořádně zasytí. Podáváme ho s bramborovými knedlíky a vařenou kapustou. Ta nejen že skvěle chutná, ale obsahuje také spoustu vitamínů.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 414 kJ / 4 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 178,35 g |
Tuky | 310,89 g |
Vláknina | 65,80 g |
Cholesterol | 708 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 11,11 g |
Sacharidy | 319,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček omyjeme a osušíme. Nožem nakrojíme shora mřížku a nakrájíme na pruhy (jednotlivé porce). Maso osolíme a okořeníme paprikou, drceným kmínem a prolisovaným česnekem.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Pekáč vyložíme cibulí, podlijeme vodou (asi 1 cm) a přidáme maso. Pečeme při 180 °C asi 1,5 hodiny za občasného přelévání výpekem a maso obracíme.
Krok 3: Kapustu nakrájíme a propereme. Pak ji zalijeme vodou, osolíme, přidáme drcený kmín a vaříme doměkka asi 15 minut.
Krok 4: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky a orestujeme na sádle. Přidáme mouku a 2 minuty smažíme. Jíšku přidáme ke kapustě a přivedeme k varu. Přilijeme smetanu, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Krok 5: Na knedlíky uvaříme ve slupce brambory a ještě vlažné je oloupeme. Vychladlé nastrouháme, přidáme hrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Vyválíme knedlíky, které vaříme 20 minut.
Krok 6: Plátky masa podáváme s knedlíkem a kapustou podlité výpekem.
Zveřejněno 8. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový bok se zadělávanou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89M3
Moje poznámka
Vepřový bok se zadělávanou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89M3
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 16 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Suroviny:
bok vepřový bez kosti,
česnek,
cibule,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
sůl,
kapusta,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
smetana,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
mouka hrubá,
vejce,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.