Lahůdkový marinovaný vepřový bok

Vepřové maso Doba přípravy: 90 minut + týden marinování masa 8 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 90 minut + týden marinování masa 8 názorů

Suroviny 5 porcí

1 kg vepřového bůčku
3 stroužky česneku (CZ)
2 cibule
2 mrkve
nové koření
celý pepř
bobkový list
sůl
pepř
MARINÁDA:
1 palice česneku (CZ)
2 lžičky maďarské sladké papriky
sůl
pepř
kmín
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bok naporcujeme na stejně velké špalíky.

  2. Do hrnce dáme vodu a jakmile začne vřít, tak opatrně vložíme maso.

  3. Přidáme koření a zeleninu. Necháme vařit do změknutí.

  4. Po uvaření maso vyjmeme – odstraníme případné kosti a necháme lehce vychladnout.

  5. V misce smícháme utřené stroužky česneku se solí, paprikou, pepřem, kmínem a lžící oleje.

  6. Vzniklou pastu poctivě vetřeme do uvařených špalíků vepřového bůčku.

  7. Takto ochucené maso zabalíme do alobalu a necháme v lednici minimálně týden odležet a poté podáváme s čerstvým chlebem a pivem.

Komentáře k receptu Lahůdkový marinovaný vepřový bok

Tématické fráze: vepřový bok recept vepřový bok marinovany veprovy bok marinovaný vepřový bůček vepřovy bok recepty vepřový bůček marinovaný vařený nakládaný vepřový bok marináda na vepřový bok marinovaný bok recept na vepřový bok vepřový bok s kostí recept recepty vepřový bok vepřový bok na česneku vařený vepřový bok vařený bok recept vepřový bok nakládaný bok grilovaný bok vepřový bůček marinovaný vepřový bok marinovaný