Lahůdkový marinovaný vepřový bok

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 90 minut + týden marinování masa PT168H00M PT1H30M 5 porcí Vepřové maso 8 názorů

510

Suroviny

1 kg vepřového bůčku
3 stroužky česneku (CZ)
2 cibule
2 mrkve
nové koření
celý pepř
bobkový list
sůl
pepř
MARINÁDA:
1 palice česneku (CZ)
2 lžičky maďarské sladké papriky
sůl
pepř
kmín
olej
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bok si naporcujeme na stejně velké špalíky.

  2. Do hrnce dáme vodu, a jakmile začne vřít, tak opatrně vložíme maso.

  3. Přidáme koření a zeleninu. Necháme vařit do změknutí.

  4. Po uvaření maso vyjmeme – odstraníme případné kosti a necháme lehce vychladnout.

  5. V misce si smícháme utřené stroužky česneku se solí, papriku, pepř, kmín a lžící oleje.

  6. Vzniklou pastu poctivě vetřeme do uvařených špalíků vepřového bůčku.

  7. Takto ochucené maso zabalíme do alobalu a necháme v lednici minimálně týden odležet a poté podáváme s čerstvým chlebem a pivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 305 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lahůdkový marinovaný vepřový bok

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo