Vepřová mramorovaná pečínka z formy

Suroviny

500 g vepřového masa z kýty
120 ml mléka
4 vejce
4 PL hrubé mouky
2 kapie
2 sladkokyselé sterilované okurky
150 g nahrubo nastrouhané nivy (hermelínu)
2 PL oleje
sůl
pepř
(bylinky na zdobení:)
petrželka
pažitka
čerstvý tymián
nastrouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, posypeme křenem, osolíme a opepříme. Formu na srnčí hřbet potřeme olejem a vyložíme ji plátky masa.

  2. V misce rozkvedláme mléko s vejci a hrubou moukou. Přidáme kapie a okurky, nakrájené na kostičky. Vmícháme nastrouhanou nivu (hermelín nebo jiný sýr) a lžíci oleje. Ochutíme solí a pepřem.

  3. Směs dáme do formy, vyložené řízky. Pečeme ve vyhřáté troubě po dobu cca 45 minut na 170°°C.

  4. Po upečení vyklopíme na mísu, nakrájíme jako roládu, posypeme bylinkami a podáváme s oblohou z čerstvé zeleniny. Podáváme se šťouchaným cibulkovým bramborem.

Poznámka od kuchařky

Formu jsem na dně ještě posypala kmínem, červenou sladkou paprikou.

Komentáře k receptu Vepřová mramorovaná pečínka z formy

  • Anna Kocikova: díky Aničko:-K;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    I u nás tahle bašta jede(drůbeží,vepřové,mleté)a pokud zbyde,tak druhý den po studenu je to snad ještě lepší:-p+4:yes:

    Odpovědět

  • díky všem za hezké větičky:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ivi, to znám i dělávám a protože je to bezvadný máš 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...taky dělám...je to bezva, může se do náplně dát, co "lednička dá"...a taky je dobré místo plátků masa vcelku, použít sekanou...;-)...ale určitě posílám bodík...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jaruna jaruna(neregistrovaná)

    taky ho delam. Hezka uprava a fotky taky fajn:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    varilamyskakasicku:Je pravda, že to maso dole ve formě je spíš takové dušené než pečené, ale to mi nevadí;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea: aha, tak to je dobrý nápad, já jsem to maso pak ještě po vyklopení dala na chvíli do pekáčku, aby chytlo kůrečku dozlatova. Takže Ty dáš maso dolů, pak náplň a ještě maso nahoru,:-O;-) tak díky :-K Andrejko, to si dám k receptu, to je to, co mi tam chybělo, dozlatova upečené maso;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já tím masem přiklápím i směs shora

    Odpovědět

  • 1974andrea: když ji vyklápíš Andrejko, jak máš maso dole ve formě? To by mne zajímalo;-):-K

    Odpovědět

  • Já jsem recept našla na bleskreceptech, jen jsem si tam přidala nivu, křen, ale je to dobrá vychytávka:-p:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Já ji taky dělám - podle receptu od tejaji - je moc dobrá:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Takhle jsem už dělala několikrát kuřecí " roládu". Je to dobrá vychytávka do té formy.;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Krásná pečínka:-p++:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: mramorovane maso maso po studenu vepřové maso na studeno vepřové s nádivkou pečené maso po studenu vepřová pečeně na studeno vepřová pečeně za studena vepřové maso za studena vepřová pečeně po studenu vepřová pečeně v celku recept vepřové kostky pečená ve formě vepřové kostičky ve formě vepřové po studenu recepty mramorovane maso mlete veprove do formy veprove pecene ve formě formy na vepřovou pečeni vepřové maso po studenu maso s nádivkou veprova rolada pecena ve forme