Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 169 kJ / 2 191 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,80 g |
Tuky | 117,64 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 3,73 g |
Sůl | 8,96 g |
Sacharidy | 89,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, posypeme křenem, osolíme a opepříme. Formu na srnčí hřbet potřeme olejem a vyložíme ji plátky masa.
Krok 2: V misce rozkvedláme mléko s vejci a hrubou moukou. Přidáme kapie a okurky, nakrájené na kostičky. Vmícháme nastrouhanou nivu (hermelín nebo jiný sýr) a lžíci oleje. Ochutíme solí a pepřem.
Krok 3: Směs dáme do formy, vyložené řízky. Pečeme ve vyhřáté troubě po dobu cca 45 minut na 170°°C.
Krok 4: Po upečení vyklopíme na mísu, nakrájíme jako roládu, posypeme bylinkami a podáváme s oblohou z čerstvé zeleniny. Podáváme se šťouchaným cibulkovým bramborem.
Zveřejněno 14. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová mramorovaná pečínka z formy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O66g
Moje poznámka
Vepřová mramorovaná pečínka z formy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O66g
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 7 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 8 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 9 hodinami
Maková náplň
mismi před 9 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 11 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 12 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 12 hodinami
Tématické fráze:
mramorovane maso,
maso po studenu,
vepřové maso na studeno,
vepřové s nádivkou,
pečené maso po studenu,
vepřová pečeně na studeno,
vepřová pečeně za studena,
vepřové maso za studena,
vepřová pečeně po studenu,
vepřová pečeně v celku recept,
vepřové kostky pečená ve formě,
vepřové kostičky ve formě,
vepřové po studenu,
recepty mramorovane maso,
mlete veprove do formy,
veprove pecene ve formě,
formy na vepřovou pečeni,
vepřové maso po studenu,
maso s nádivkou,
veprova rolada pecena ve forme
Suroviny:
maso vepřové z kýty,
mléko,
vejce,
mouka hrubá,
kapie,
okurky sterilované,
strouhaná niva,
olej,
sůl,
pepř,
petrželka,
pažitka,
tymián čerstvý,
křen
Komentáře (15)