

Vepřová mramorovaná pečínka z formy
Suroviny
- 500 g vepřového masa z kýty
- 120 ml mléka
- 4 vejce
- 4 PL hrubé mouky
- 2 kapie
- 2 sladkokyselé sterilované okurky
- 150 g nahrubo nastrouhané nivy (hermelínu)
- 2 PL oleje
- sůl
- pepř
- (bylinky na zdobení:)
- petrželka
- pažitka
- čerstvý tymián
- nastrouhaný křen
Postup přípravy receptu
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, posypeme křenem, osolíme a opepříme. Formu na srnčí hřbet potřeme olejem a vyložíme ji plátky masa.
V misce rozkvedláme mléko s vejci a hrubou moukou. Přidáme kapie a okurky, nakrájené na kostičky. Vmícháme nastrouhanou nivu (hermelín nebo jiný sýr) a lžíci oleje. Ochutíme solí a pepřem.
Směs dáme do formy, vyložené řízky. Pečeme ve vyhřáté troubě po dobu cca 45 minut na 170°°C.
Po upečení vyklopíme na mísu, nakrájíme jako roládu, posypeme bylinkami a podáváme s oblohou z čerstvé zeleniny. Podáváme se šťouchaným cibulkovým bramborem.
Poznámka od kuchařky
Formu jsem na dně ještě posypala kmínem, červenou sladkou paprikou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová mramorovaná pečínka z formy
-
Anna Kocikova: díky Aničko
-
I u nás tahle bašta jede(drůbeží,vepřové,mleté)a pokud zbyde,tak druhý den po studenu je to snad ještě lepší
+4
-
díky všem za hezké větičky
-
Ivi, to znám i dělávám a protože je to bezvadný máš 3.bod
-
...taky dělám...je to bezva, může se do náplně dát, co "lednička dá"...a taky je dobré místo plátků masa vcelku, použít sekanou...
...ale určitě posílám bodík...
-
taky ho delam. Hezka uprava a fotky taky fajn
-
varilamyskakasicku:Je pravda, že to maso dole ve formě je spíš takové dušené než pečené, ale to mi nevadí
-
1974andrea: aha, tak to je dobrý nápad, já jsem to maso pak ještě po vyklopení dala na chvíli do pekáčku, aby chytlo kůrečku dozlatova. Takže Ty dáš maso dolů, pak náplň a ještě maso nahoru,
tak díky
Andrejko, to si dám k receptu, to je to, co mi tam chybělo, dozlatova upečené maso
-
Já tím masem přiklápím i směs shora
-
1974andrea: když ji vyklápíš Andrejko, jak máš maso dole ve formě? To by mne zajímalo
-
Já jsem recept našla na bleskreceptech, jen jsem si tam přidala nivu, křen, ale je to dobrá vychytávka
-
Já ji taky dělám - podle receptu od tejaji - je moc dobrá
-
Takhle jsem už dělala několikrát kuřecí " roládu". Je to dobrá vychytávka do té formy.
-
Krásná pečínka
++