Vepřová mramorovaná pečínka z formy

Suroviny

500 g vepřového masa z kýty
120 ml mléka
4 vejce
4 PL hrubé mouky
2 kapie
2 sladkokyselé sterilované okurky
150 g nahrubo nastrouhané nivy (hermelínu)
2 PL oleje
sůl
pepř
(bylinky na zdobení:)
petrželka
pažitka
čerstvý tymián
nastrouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, posypeme křenem, osolíme a opepříme. Formu na srnčí hřbet potřeme olejem a vyložíme ji plátky masa.

  2. V misce rozkvedláme mléko s vejci a hrubou moukou. Přidáme kapie a okurky, nakrájené na kostičky. Vmícháme nastrouhanou nivu (hermelín nebo jiný sýr) a lžíci oleje. Ochutíme solí a pepřem.

  3. Směs dáme do formy, vyložené řízky. Pečeme ve vyhřáté troubě po dobu cca 45 minut na 170°°C.

  4. Po upečení vyklopíme na mísu, nakrájíme jako roládu, posypeme bylinkami a podáváme s oblohou z čerstvé zeleniny. Podáváme se šťouchaným cibulkovým bramborem.

Poznámka od kuchařky

Formu jsem na dně ještě posypala kmínem, červenou sladkou paprikou.

Komentáře k receptu Vepřová mramorovaná pečínka z formy

Tématické fráze: mramorovane maso maso po studenu vepřové maso na studeno vepřové s nádivkou pečené maso po studenu vepřová pečeně na studeno vepřová pečeně za studena vepřové maso za studena vepřová pečeně po studenu vepřová pečeně v celku recept vepřové kostky pečená ve formě vepřové kostičky ve formě vepřové po studenu recepty mramorovane maso mlete veprove do formy veprove pecene ve formě formy na vepřovou pečeni vepřové maso po studenu maso s nádivkou veprova rolada pecena ve forme