Pstruh s podzimním salátem
Jemný a delikátní pstruh nepotřebuje výrazné koření a připravíme ho během chvilky na pánvi. Podáváme ho s kouskem pečiva a dobrým salátem z celeru a mrkve, ochuceného medovo-hořčičnou zálivkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 513 kJ / 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,62 g |
Tuky | 37,53 g |
Vláknina | 16,19 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 359 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 52,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vyvržené pstruhy zbavíme hlavy a ocasu a omyjeme je. Osolíme zvenku i zevnitř. Do každého dáme 2 plátky citronu, 2 nasekané stroužky česneku a 1/2 hrsti petrželky. Necháme 15 minut odležet.
Krok 2: Zeleninu nakrájíme na nudličky. Petrželku nasekáme. Hořčici, med, olej, sůl a pepř smícháme a zálivkou ochutíme salát.
Krok 3: V pánvi rozpálíme máslo a pstruhy opékáme 5 minut z každé strany pod poklicí, aby byli dobře propečení. Podáváme je se salátem a pečivem.
Zveřejněno 10. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh s podzimním salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpAl
Moje poznámka
Pstruh s podzimním salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpAl
Nejnovější recepty
Tilápie s vaječnou omeletou a čínským zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Jogurtová stracciatellová bábovka s banány
Přidáno před 20 hodinami
Rajčatový salát s perlovou mozzarellou, balzamikem a bazalkou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná prsíčka s pikantní omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Opečený proteinový chlebík s tuňákem
Přidáno před 21 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
TondaJ před 57 minutami
Nekynuté škvarkové tyčky
Kalenka10 před 1 hodinou
Kynutý knedlík
Bigharvik před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
petrasd před 2 hodinami
Španělské ptáčky
trdlo před 2 hodinami
Žampiónová polévka
Dagemar před 2 hodinami
Bábovka s rybízem
obrovav před 2 hodinami
Nepečený třešňový řez / dort
winklerka před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
lemarti před 3 hodinami
Rychlá kmínová polévka
jirilachnit před 3 hodinami
Suroviny:
pstruh,
sůl,
citron,
česnek,
petrželka hladkolistá,
mrkev,
celer,
olej slunečnicový,
hořčice,
med,
máslo,
pepř mletý
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.