Pstruh s podzimním salátem
Jemný a delikátní pstruh nepotřebuje výrazné koření a připravíme ho během chvilky na pánvi. Podáváme ho s kouskem pečiva a dobrým salátem z celeru a mrkve, ochuceného medovo-hořčičnou zálivkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 513 kJ / 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,62 g |
Tuky | 37,53 g |
Vláknina | 16,19 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 359 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 52,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vyvržené pstruhy zbavíme hlavy a ocasu a omyjeme je. Osolíme zvenku i zevnitř. Do každého dáme 2 plátky citronu, 2 nasekané stroužky česneku a 1/2 hrsti petrželky. Necháme 15 minut odležet.
Krok 2: Zeleninu nakrájíme na nudličky. Petrželku nasekáme. Hořčici, med, olej, sůl a pepř smícháme a zálivkou ochutíme salát.
Krok 3: V pánvi rozpálíme máslo a pstruhy opékáme 5 minut z každé strany pod poklicí, aby byli dobře propečení. Podáváme je se salátem a pečivem.
Zveřejněno 10. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh s podzimním salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpAl
Moje poznámka
Pstruh s podzimním salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpAl
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 3 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 5 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 5 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 5 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 5 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 5 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 6 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 7 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 7 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 7 hodinami
Suroviny:
pstruh,
sůl,
citron,
česnek,
petrželka hladkolistá,
mrkev,
celer,
olej slunečnicový,
hořčice,
med,
máslo,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.