Teplý podzimní salát
Podzim se nese v duchu teplejších jídel, do kterých však můžeme zahrnout i sezónní zeleninu. Připravte si tento bezmasý salát. Jeho základem je obilovina quinoa, uzený tempeh a spousta pečené zeleniny.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 630 kJ / 390 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,70 g |
Tuky | 7,99 g |
Vláknina | 18,29 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 54,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dle návodu uvaříme quinou a necháme ji zchladit.
Krok 2: Mezitím nakrájíme zeleninu na kostičky, osolíme a postupně ji dle tvrdosti dáme péct na plech pokapaný olejem. Když bude zelenina měkká, troubu vypneme.
Krok 3: V míse smícháme quinou, listové saláty, čerstvé rajče a ochutíme trochou balsamico octem.
Krok 4: Nakonec salát smícháme i s opečenou zeleninou, na malé kousky nakrájeným tepmehem a posypeme praženým slunečnicovým semínkem.
Zveřejněno 19. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Teplý podzimní salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Y5D
Moje poznámka
Teplý podzimní salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Y5D
Nejnovější recepty
Povidlový moučník
Přidáno před 13 minutami
Jehněčí na medu
Přidáno před 9 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 15 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špecle s uzeným a špenátem
kamilkamil před 19 minutami
Hajducká polévka
Jan Nemec před 23 minutami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
ZboSy před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
ZboSy před 1 hodinou
Drožďová polévka s houbami a zeleninou
ZboSy před 1 hodinou
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Stefi.f před 10 hodinami
Piškotový dortový korpus
DanielaWisz před 11 hodinami
"Listové" těsto snadno a rychle
skleroza před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Lenka Cech před 12 hodinami
Cuketový perník s jogurtovou polevou
DitaB před 12 hodinami
Suroviny:
quinoa,
dýně,
mrkev,
rajče,
paprika čerstvá červená,
cibule,
salát,
tempeh uzený,
semínka slunečnicová,
sůl,
pepř mletý,
olej,
ocet balsamiko
Komentáře (1)