Teplý podzimní salát
Podzim se nese v duchu teplejších jídel, do kterých však můžeme zahrnout i sezónní zeleninu. Připravte si tento bezmasý salát. Jeho základem je obilovina quinoa, uzený tempeh a spousta pečené zeleniny.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 630 kJ / 390 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,70 g |
| Tuky | 7,99 g |
| Vláknina | 18,29 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 38 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 54,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dle návodu uvaříme quinou a necháme ji zchladit.
Krok 2: Mezitím nakrájíme zeleninu na kostičky, osolíme a postupně ji dle tvrdosti dáme péct na plech pokapaný olejem. Když bude zelenina měkká, troubu vypneme.
Krok 3: V míse smícháme quinou, listové saláty, čerstvé rajče a ochutíme trochou balsamico octem.
Krok 4: Nakonec salát smícháme i s opečenou zeleninou, na malé kousky nakrájeným tepmehem a posypeme praženým slunečnicovým semínkem.
Zveřejněno 19. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Teplý podzimní salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Y5D
Moje poznámka
Teplý podzimní salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Y5D
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 40 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sachr cukroví
adela. před 2 minutami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 3 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 4 hodinami
Suroviny:
quinoa,
dýně,
mrkev,
rajče,
paprika čerstvá červená,
cibule,
salát,
tempeh uzený,
semínka slunečnicová,
sůl,
pepř mletý,
olej,
ocet balsamiko
Komentáře (1)