Teplý podzimní salát
Podzim se nese v duchu teplejších jídel, do kterých však můžeme zahrnout i sezónní zeleninu. Připravte si tento bezmasý salát. Jeho základem je obilovina quinoa, uzený tempeh a spousta pečené zeleniny.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 630 kJ / 390 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,70 g |
Tuky | 7,99 g |
Vláknina | 18,29 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 54,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dle návodu uvaříme quinou a necháme ji zchladit.
Krok 2: Mezitím nakrájíme zeleninu na kostičky, osolíme a postupně ji dle tvrdosti dáme péct na plech pokapaný olejem. Když bude zelenina měkká, troubu vypneme.
Krok 3: V míse smícháme quinou, listové saláty, čerstvé rajče a ochutíme trochou balsamico octem.
Krok 4: Nakonec salát smícháme i s opečenou zeleninou, na malé kousky nakrájeným tepmehem a posypeme praženým slunečnicovým semínkem.
Zveřejněno 19. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Teplý podzimní salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Y5D
Moje poznámka
Teplý podzimní salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Y5D
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 15 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 18 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 13 minutami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 3 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 6 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 7 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 8 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 9 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 9 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 10 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 11 hodinami
Suroviny:
quinoa,
dýně,
mrkev,
rajče,
paprika čerstvá červená,
cibule,
salát,
tempeh uzený,
semínka slunečnicová,
sůl,
pepř mletý,
olej,
ocet balsamiko
Komentáře (1)