Podzimní teplý salát z kořenové zeleniny s ořechy

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Saláty 10 názorů

Suroviny

2 velké mrkve
2 petržele
1/2 středně velkého celeru
1 větší batát
2 menší bulvičky červené řepy
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
2 hrsti vlašských ořechů, nasekaných nahrubo
hrst nasekané petrželky
šťáva z poloviny citrónu
1/2 - 1 lžíce vinného octa
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, batát, celer a řepu oloupeme a nakrájíme na menší plátky.
    Zeleninu dáme do zapékací misky, polijeme 2 lžícemi oleje, lehce osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Během pečení občas opatrně promícháme a pečeme asi 30 minut, až je zelenina měkká, ale ještě pevná.

  2. V misce smícháme ořechy, petrželku, citrónovou šťávu, zbytek oleje, sůl, pepř a ocet podle chuti.

  3. Upečenou zeleninu přelijeme připravenou zálivkou a teplé podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 199 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podzimní teplý salát z kořenové zeleniny s ořechy

Tématické fráze: salát z kořenové zeleniny salát z pečené kořenové zeleniny zeleninový salát s ořechy zeleninový salát ořechy salát z červené řepy a kořenové zeleniny podzimní zeleninový salát s mrkví salat s kořenove zeleniny salat zkorenove zeleniny teplý zeleninové saláty příprava kořenové zeleniny podzimní zelenina recepty zeleninovy salat z korenove zeleniny kořenová zelenina pečená v troubě s medem pečený salát z kořenové zeleniny recept na salát z kořenové zeleniny saláty z kořenové zeleniny podzimní zeleninový salat teplé podzimní saláty teplý zeleninový salát s ořechy zeleninové saláty s ořechy