Marmeláda z kdoulí
Kdoule je ovoce připomínající jablko či hrušku, voní po vanilce a citronu a její využití v kuchyni je opravdu široké. S našim receptem z kdoulí připravíte sladkou marmeládu s tóny citronu a rumu, kterou není potřeba zahušťovat, protože kdoule má v sobě dostatek pektinu.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 897 kJ / 6 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,26 g |
Tuky | 2,72 g |
Vláknina | 42,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 510,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kdoule otřeme utěrkou, abychom je zbavily chloupků. Rozkrájíme je i s jádřincem. Nakrájené kousky vložíme do hrnce a podlijeme trochou vody. Vaříme do změknutí.
Krok 2: Potom přepasírujeme, přidáme cukr a vaříme, dokud hmota nezačne houstnout. Nakonec přidáme citronovou šťávu a dle chuti rum.
Krok 3: Hotovou marmeládu nalijeme do čistých skleniček, otřeme hrdla a zavíčkujeme čistými víčky. Otočíme na 10 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 23. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marmeláda z kdoulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWN0M
Moje poznámka
Marmeláda z kdoulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWN0M
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 8 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 12 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 12 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Suroviny:
kdoule,
cukr,
citron,
rum
Komentáře (1)