Minestrone II
Tradiční italská polévka, která spojuje čerstvou zeleninu, těstoviny a bylinky v jedinečný a výživný pokrm. Lehce se přizpůsobí sezónním surovinám a je ideální volbou pro zdravý a sytý oběd nebo večeři.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli, celer, česnek a mrkev nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a zeleninu osmahneme. Vmícháme rajský protlak, ještě chvli restujeme a zalijeme vývarem.
Krok 2: Přivedeme k varu, přidáme kostičky brambor a vsypeme čočku. Vaříme do změknutí. Přidáme propláchnuté fazole a necháme přejít varem.
Krok 3: Z polévky odebereme dvě velké naběračky a rozmixujeme. Rozmixovanu část vrátíme do polévky, přivedeme k varu a zavaříme těstoviny. Vaříme do jejich změknutí (na skus).
Krok 4: Na závěr vložíme baby špenát, již nevaříme.
Dochutíme solí, pepřem a na talíři doplníme polévku strouhaným parmazánem.
Dochutíme solí, pepřem a na talíři doplníme polévku strouhaným parmazánem.
Zveřejněno 15. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Minestrone II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEvE
Moje poznámka
Minestrone II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEvE
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 7 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 9 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 10 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 11 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 44 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 2 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 2 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 3 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 3 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 4 hodinami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 4 hodinami
Suroviny:
celer,
cibule,
mrkev,
česnek,
protlak rajčatový,
brambory,
čočka,
fazole bílé,
bobkový list,
parmazán,
těstoviny,
špenát baby,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
sýr parmazán strouhaný,
olej olivový
Komentáře (3)