Roláda Alžírská káva (světlá)
Připravte roládu plněnou kávovo - likérovým krémem a proloženou kontrastními kousky ovoce. Zde malinami a ostružinami. Uvidíte, že takový vymazlený moučník sklidí při slavnostních chvílích zasloužený úspěch.
Postup přípravy
Krok 1: Postup na korpus:
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Žloutky utřeme s polovinou cukru a nakonec krátce zašleháme olej. Druhou polovinu cukru použijeme při šlehání bílků na tuhý sníh. Krok 2: Včas vyhřejeme troubu na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Lehce smícháme žloutkovou hmotu se sněhem z bílků, stěrkou zlehka vmícháme mouku a vylejeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby (horní a spodní ohřev) a pečeme cca 10 minut. Krok 4: Po vytažení z trouby zlehka odřízneme okraje od plechu, přiklopíme roládu dalším kusem pečicího papíru potřeným olejem a vyklopíme. Opatrně odlepíme spodní pečicí papír a znovu ho položíme na roládu. Celý plát otočíme a ještě horký smotáme a necháme vychladnout. Krok 5: Postup na krém:
Večer před pečením rolády svaříme šlehačku s kávou a 1 lžicí cukru krupice. Necháme řádně vychladit přes noc v lednici. Druhý den vyšleháme dohromady s mascarpone a cca 50 ml vaječného koňaku. Krém je ušlehaný velmi rychle - pozor ať se nepřešlehá! Před koncem přisladíme podle chuti moučkovým cukrem a vaječným koňakem. Krok 6: Plát rolády potřeme krémem, přidáme ovoce (ne moc), vhodné jsou ostružiny nebo maliny) a pomocí spodního pečícího papíru smotáme a utáhneme. Krok 7: Máslo a salko ušleháme dohromady, použijeme dle potřeby na povrchové obmazání rolády. Dozdobíme, necháme vychladit a podáváme.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Žloutky utřeme s polovinou cukru a nakonec krátce zašleháme olej. Druhou polovinu cukru použijeme při šlehání bílků na tuhý sníh. Krok 2: Včas vyhřejeme troubu na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Lehce smícháme žloutkovou hmotu se sněhem z bílků, stěrkou zlehka vmícháme mouku a vylejeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby (horní a spodní ohřev) a pečeme cca 10 minut. Krok 4: Po vytažení z trouby zlehka odřízneme okraje od plechu, přiklopíme roládu dalším kusem pečicího papíru potřeným olejem a vyklopíme. Opatrně odlepíme spodní pečicí papír a znovu ho položíme na roládu. Celý plát otočíme a ještě horký smotáme a necháme vychladnout. Krok 5: Postup na krém:
Večer před pečením rolády svaříme šlehačku s kávou a 1 lžicí cukru krupice. Necháme řádně vychladit přes noc v lednici. Druhý den vyšleháme dohromady s mascarpone a cca 50 ml vaječného koňaku. Krém je ušlehaný velmi rychle - pozor ať se nepřešlehá! Před koncem přisladíme podle chuti moučkovým cukrem a vaječným koňakem. Krok 6: Plát rolády potřeme krémem, přidáme ovoce (ne moc), vhodné jsou ostružiny nebo maliny) a pomocí spodního pečícího papíru smotáme a utáhneme. Krok 7: Máslo a salko ušleháme dohromady, použijeme dle potřeby na povrchové obmazání rolády. Dozdobíme, necháme vychladit a podáváme.
Zveřejněno 21. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda Alžírská káva (světlá)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrYyr
Moje poznámka
Roláda Alžírská káva (světlá)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrYyr
Nejnovější recepty
Salát z jablíček a červené řepy
Přidáno před 19 minutami
Cuketové rolky plněné sýrem a šunkou z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečený květák s dýní (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Konopná šunková pizza
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté buchty podle Mirky van Glis Slavíkové
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí maso s dýní, pórkem a smetanou.(vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková nutela
Kate86 před 50 minutami
Paštika z kuřecích jater
brtna před 1 hodinou
Vepřové nudličky s omáčkou
renulka před 2 hodinami
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky
MiskaM před 2 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
LucieBicanova před 2 hodinami
Jednoduchý kynutý švestkový koláč
Witoraz před 3 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kattyy před 4 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
mysha před 5 hodinami
Kynuté knedlíky plněné jahodami
Constell před 5 hodinami
Jemný boršč
Kajkajak před 5 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
olej slunečnicový,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
káva rozpustná,
cukr krupice,
koňak vaječný,
cukr moučkový,
ovoce,
máslo,
salko
Komentáře (3)