Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená zelňačka

Zelňačka je ideální polévka do sychravého počasí. Dobře zahřeje, zasytí a dodá tělu potřebné vitamíny. Ochutnejte ji i v této trochu jiné verzi s červenou řepou, sušenými švestkami a povidly. Ty dobře vyvažují chuť kysaného zelí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nakrájíme ho na menší kousky. Krok 2: Středně velkou cibuli oloupeme, nasekáme na drobné kostičky a na másle osmažíme dozlatova. Přidáme zelí a ve smažení pokračujeme. Po chvilce vložíme červenou řepu. Zalijeme 2 litry vody, přivedeme k varu a krátce povaříme. Krok 3: Z hrnce odebereme polovinu zeleniny a dáme ji stranou. Hrnec odstavíme z ohně a obsah rozmixujeme. Krok 4: Pak vrátíme hrnec zpátky na plotnu. Odebranou polovinu zeleniny vrátíme zpět do hrnce, přidáme bobkový list, sušené švestky, povidla a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Krok 5: Polévku ve finále zakápneme sójovou omáčkou tamari a na talíři dozdobíme petrželkou. Můžeme ji také ozdobit lžící kysané smetany nebo bílého jogurtu.

TIP: Jak uvařit zelňačku

Zveřejněno 27. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkEGk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkEGk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, zelí kysané, cibule, máslo, bobkový list, švestky sušené, povidla švestková, česnek, sůl, pepř, omáčka sojová tamari, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu