Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční svařák

K Vánocům patří i svařené víno, které krásně voní kořením, a v chladném počasí dobře zahřeje. Vychutnat si ho můžeme na vánočních trzích, ale připravit ho můžeme i v klidu domova. Ať už z bílého nebo červeného vína, svařák vám jistě zachutná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme omytou kůru z 1 citronu, 1 badyán, 1 svitek skořice, 4 hřebíčky a povaříme pět minut. Vmícháme a rozpustíme krupicový cukr, vlijeme červené víno a zahřejeme pod bod varu. Krok 2: Koření a kůru odstraníme, svařák rozdělíme do sklenic. Můžeme podávat doplněné plátkem pomeranče. Krok 3: Jablečnou šťávu přivedeme k varu. Vmícháme oloupaný a překrájený kousek zázvoru, citronovou kůru, několik hřebíčků a rozpustíme krystaly hnědého cukru. Vlijeme bílé víno, zahřejeme pod bod varu, ale nevaříme. Krok 4: Nakonec vmícháme na plátky nakrájené jablko a pomerančový likér. Při podávání můžeme ozdobit snítkou máty.

TIP: Další oblíbené recepty na svařené víno

Zveřejněno 2. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční svařák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9YOp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční svařák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9YOp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
víno bílé, víno červené, šťáva jablečná, voda, cukr krupice, cukr hnědý, citron, pomeranče, jablko, likér pomerančový, zázvor, skořice, koření hřebíček, badyán, máta

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu