Vánoční svařák
K Vánocům patří i svařené víno, které krásně voní kořením, a v chladném počasí dobře zahřeje. Vychutnat si ho můžeme na vánočních trzích, ale připravit ho můžeme i v klidu domova. Ať už z bílého nebo červeného vína, svařák vám jistě zachutná.
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme omytou kůru z 1 citronu, 1 badyán, 1 svitek skořice, 4 hřebíčky a povaříme pět minut. Vmícháme a rozpustíme krupicový cukr, vlijeme červené víno a zahřejeme pod bod varu.
Krok 2: Koření a kůru odstraníme, svařák rozdělíme do sklenic. Můžeme podávat doplněné plátkem pomeranče.
Krok 3: Jablečnou šťávu přivedeme k varu. Vmícháme oloupaný a překrájený kousek zázvoru, citronovou kůru, několik hřebíčků a rozpustíme krystaly hnědého cukru. Vlijeme bílé víno, zahřejeme pod bod varu, ale nevaříme.
Krok 4: Nakonec vmícháme na plátky nakrájené jablko a pomerančový likér. Při podávání můžeme ozdobit snítkou máty.
Zveřejněno 2. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční svařák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YOp
Moje poznámka
Vánoční svařák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YOp
Nejnovější recepty
Brambory pečené v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Nutellové oříšky
Přidáno před 22 hodinami
Vánoční myslivecké knoflíky
Přidáno 8. 10. 2025 20:42:48
Bramboráky s libečkem
Přidáno 8. 10. 2025 15:14:02
Pivní cibulačka
Přidáno 8. 10. 2025 14:00:02
Srnčí guláš
Přidáno 8. 10. 2025 13:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový řízek naruby
Vierunkaa před 7 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
poirotka před 8 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
mysha před 9 hodinami
Bezpracný perník
boomgo před 9 hodinami
Kuřecí kousky na kari a smetaně
Penelope01 před 10 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Danna před 10 hodinami
Krémová pórková polévka
Roobass před 11 hodinami
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
MonkaF před 11 hodinami
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Stepanka.M. před 11 hodinami
Suroviny:
víno bílé,
víno červené,
šťáva jablečná,
voda,
cukr krupice,
cukr hnědý,
citron,
pomeranče,
jablko,
likér pomerančový,
zázvor,
skořice,
koření hřebíček,
badyán,
máta
Komentáře (1)