Vánoční svařák
K Vánocům patří i svařené víno, které krásně voní kořením, a v chladném počasí dobře zahřeje. Vychutnat si ho můžeme na vánočních trzích, ale připravit ho můžeme i v klidu domova. Ať už z bílého nebo červeného vína, svařák vám jistě zachutná.
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme omytou kůru z 1 citronu, 1 badyán, 1 svitek skořice, 4 hřebíčky a povaříme pět minut. Vmícháme a rozpustíme krupicový cukr, vlijeme červené víno a zahřejeme pod bod varu.
Krok 2: Koření a kůru odstraníme, svařák rozdělíme do sklenic. Můžeme podávat doplněné plátkem pomeranče.
Krok 3: Jablečnou šťávu přivedeme k varu. Vmícháme oloupaný a překrájený kousek zázvoru, citronovou kůru, několik hřebíčků a rozpustíme krystaly hnědého cukru. Vlijeme bílé víno, zahřejeme pod bod varu, ale nevaříme.
Krok 4: Nakonec vmícháme na plátky nakrájené jablko a pomerančový likér. Při podávání můžeme ozdobit snítkou máty.
Zveřejněno 2. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční svařák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YOp
Moje poznámka
Vánoční svařák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YOp
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 5 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 7 minutami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 21 minutami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 44 minutami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 52 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 1 hodinou
Krémová česnečka
magdalenka před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 1 hodinou
Sekaná z pekárny
magdalenka před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 1 hodinou
Suroviny:
víno bílé,
víno červené,
šťáva jablečná,
voda,
cukr krupice,
cukr hnědý,
citron,
pomeranče,
jablko,
likér pomerančový,
zázvor,
skořice,
koření hřebíček,
badyán,
máta
Komentáře (1)