Kynuté chuťovky z batátů
Netradiční kynuté chuťovky z batátů podáváme ještě teplé, ozdobené zakysanou smetanou a řeřichou. Po vykynutí chuťovky osmažíme. Zaujmou příjemnou nasládlou chutí, kterou vyrovnává kyselejší smetana.
Postup přípravy
Krok 1: Batáty oloupeme a povaříme ve slané vodě do změknutí. Necháme je vychladnout a najemno nastrouháme.
Krok 2: Mléko ohřejeme, rozpustíme v něm droždí s cukrem a necháme vzejít kvásek.
Krok 3: Přidáme batáty, vejce, sůl, pepř, obě mouky a zpracujeme těsto, které podle potřeby zředíme teplým mlékem, nebo zahustíme moukou. Těsto necháme v teple alespoň 1 hodinu nakynout.
Krok 4: Pomocí lžíce odkrajujeme kousky, které smažíme, nebo fritujeme v dostatečném množství oleje ze všech stran. Z hotových kousků necháme vsáknout přebytečný tuk do papírové utěrky.
Krok 5: Podáváme ještě teplé, ozdobené zakysanou smetanou a řeřichou.
Zveřejněno 21. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté chuťovky z batátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2Br
Moje poznámka
Kynuté chuťovky z batátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2Br
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 11 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 12 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 16 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 4 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 6 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 9 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 11 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 11 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 12 hodinami
Suroviny:
batáty,
mléko,
cukr,
droždí,
vejce,
sůl,
pepř,
mouka kukuřičná,
mouka hrubá,
olej,
smetana zakysaná,
řeřicha
Komentáře (1)