Šťavnatá jablečná buchta
Tato výborná kakaová buchta je díky jablkům krásně šťavnatá. Zdobí ji čokoládová poleva, nadrcené oříšky a kalíšky mochyně, která zpestří dezert svou zajímavou sladkokyselou chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Z jablek odstraníme jádřince a nahrubo je nastrouháme.
Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: V jedné míse smícháme sypké suroviny a v druhé ty tekuté. Ty tekuté prošleháme metličkou a postupně přimícháváme sypké suroviny. Těsto vlijeme na plech a pečeme asi 25-30 minut, ale po 15 minutách stáhneme teplotu na 160 °C. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 4: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, postupně přiléváme smetanu a mícháme do úplného propojení. Nakonec přimícháme rum.
Krok 5: Buchtu polijeme a posypeme drcenými nebo celými oříšky, kokosem a poklademe mochyněmi. Necháme zatuhnout a nakrájíme.
Zveřejněno 2. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatá jablečná buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6EyD
Moje poznámka
Šťavnatá jablečná buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6EyD
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 8 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 10 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 11 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 12 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 40 minutami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 3 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 3 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 4 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 4 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 5 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
olej,
jablko,
cukr třtinový,
kakao,
rum,
mléko,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
rum,
ořechy pistácie,
mandle,
kokos strouhaný,
mochyně
Komentáře (3)