Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí hřebínek na rozmarýnu

Jehněčí maso je velmi zdravé, má minimum tuku a nemá typické aroma skopového. Opečená jehněčí žebírka podávaná s bramborovými noky ochucenými česnekem a bylinkami vás o tom přesvědčí. Uvidíte, že si pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jehněčí hřebínek osolíme ze všech stran a opečeme na pánvi, pří středním stupni na oleji takto: opékáme 8 minut a maso po minutě otáčíme, aby se opeklo ze všech stran. Krok 2: Do pánve přidáme máslo, 3 stroužky česneku, rozmarýn a opékáme další 4 minuty ze všech stran, přičemž poléváme výpekem. Maso dáme odpočinout na 5 minut pod alobal. Krok 3: V mezičase uvaříme noky dle návodu na obalu. Krok 4: Ve výpeku orestujeme kolečka cibule a plátky česneku, přidáme spařený medvědí česnek, vařené noky, osolíme, opepříme a prohřejeme. Krok 5: Na talíř dáme porci noků a nahoru opečené jehněčí maso.

Zveřejněno 25. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí hřebínek na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB1vY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí hřebínek na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB1vY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
česnek, máslo, olej, rozmarýn, cibule červená, česnek mědvědí, sůl, pepř mletý, noky bramborové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu