Polský sernik
Hutný polský dezert z vajec a tvarohu rozhodně stojí za vyzkoušení. Dezert tvoří tvarohová směs posypaná sušeným ovocem, které zvolíme podle naší chuti - skvěle chutnají například švestky, brusinky či rozinky.
Postup přípravy
Krok 1: Potřebné suroviny připravíme předem, aby měly pokojovou teplotu.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C a plech s vyšším krajem vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, mouku a promícháme dohladka. Nakonec přidáme vejce a zlehka promícháme. Nešleháme, aby v hmotě nebylo moc vzduchu.
Krok 4: Nalijeme na plech a posypeme sušeným ovocem.
Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.
Zveřejněno 11. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polský sernik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yAZx
Moje poznámka
Polský sernik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yAZx
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 17 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 18 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 6 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 6 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 6 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 6 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 6 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 6 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Tataráček
magdalenka před 6 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 6 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 6 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr,
tvaroh,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
vejce,
ovoce sušené
Komentáře (1)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0