 
	
		
Houbové rizoto
Houbové rizoto patří k těm velmi oblíbeným. Výrazná houbová chuť se snoubí s jemnou chutí a konzistencí rizota a spolu tvoří lahodné jídlo. Rizoto je krásně krémové a voní tymiánem a parmazánem.
Postup přípravy
	Krok 1: Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
	Krok 2: Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm cibuli a utřený stroužek česneku.
	Krok 3: Do pánve přidáme očištěné a nakrájené houby a smažíme je asi 3 minuty, nebo než začnou hnědnout. Potom přidáme dobře propláchnutou rýži a šafrán a mícháme, aby se rýže obalila olejem.
	Krok 4: Vývar smícháme s vínem a postupně naběračkou přidáváme do pánve. Po přidání vývaru směs promícháme, a než znovu vlijeme další naběračku, necháme tekutinu plně vstřebat.
	Krok 5: Až spotřebujeme všechen vývar s vínem, měla by být rýže uvařená. Je-li rýže stále tvrdá, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody a podle potřeby dovaříme.
	Krok 6: Nakonec vmícháme tymián a parmazán. Na závěr opepříme, osolíme a posypeme sýrem.
Zveřejněno 16. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Houbové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkg3k
Moje poznámka
					 
				
Houbové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkg3k
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 5 minutami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 20 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 10 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 11 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 11 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 11 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 11 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 12 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 12 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 12 hodinami
						Suroviny:
						
							olej olivový, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							houby lesní, 
						
						
							rýže arborio, 
						
						
							šafrán, 
						
						
							vývar zeleninový, 
						
						
							víno bílé, 
						
						
							tymián, 
						
						
							sýr parmazán strouhaný, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.