Zapečené houbové rizoto

buryna Kuchařka: buryna

Doba přípravy: 20 minut příprava + 15 minut zapékání 4 porce Houby 18 názorů

Suroviny

2 sáčky rýže (nebo hrnek nesáčkové rýže)
1 větší cibule
2 větší rajčata
2 papriky
velký hrnek lesních hub - nejlépe mix (mohou být i mražené)
2 vejce
kelímek smetany na vaření
strouhaný sýr
sůl
pepř
kmín
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit rýži, než se uvaří na větší pánvi orestujeme cibuli, přidáme papriky, houby a chvilku podusíme.

  2. Nakonec přidáme rajčata, sůl, pepř a kmín. Dusíme dohromady asi 15 minut.

  3. Přidáme hotovou rýži, důkladně promícháme.

  4. Dáme do zapékací misky, zalijeme vajíčkem smíchaným se smetanou, posypeme sýrem.
    Zapékáme při cca 200 stupních asi 15 minut.

Poznámka

Místo rajčat a papriky jsem dala mražené "lečo".

Fotku jsem nestihla udělat - strávníci byli moc rychlí, takže až budu dělat příště, fotku dodám :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené houbové rizoto

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Picinka Tycinka123: Váš komentár bol zmazaný. Takto vulgárne sa na topkách nechováme.

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Bezva ispirace:yes:

    Odpovědět

  • zdenin zdenin

    V sobotu jdem na to:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    buryna, veř mi, že vím, o čem mluvíš. Malé děti nemám, ale někdy nestíhám nic;-)

    Odpovědět

  • buryna buryna(autorka receptu)

    Jani děkuji za foto :-p krása :-) Jsem ráda, že rizoto chutnalo.
    Ještě k těm fotkám - já měla v plánu to vyfotit, ale naše desetiměsíční dítko se rozhodlo být protivné a do toho přišli na oběd, takže já byla ráda, že jsem ráda. :-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    buryna , moc dobré, příště dám méně zelené papriky, trošku přebíjí chuť hub. Jinak fakt skvělé;-) Dovolím si taky přidat foto, pokud nevadí:-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • buryna buryna(autorka receptu)

    HankaPu - moc děkuji za krásné fotečky :-) já bych ani tak pěkné neměla :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hani, tys mne předběhla!:-D Já to chtěla jsem to zítra na oběd:-p

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Dělám podobně,jen ještě před houbami orestuji maso - vepřové, kuřecí,manžel by mi to bez masa nejedl.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Protože mám mrazák plný hub, tak jsem dneska vyzkoušela tohle zapečené rizoto. Dělám ho podobně, jenom jesem ho nikdy nezapékala. Asi tím, že je tam ta smetana. tak je rozoto krásné vláčné. Moc jsme si pochutnali.:yes::yes:
    Buryno, když jsi ty fotky nestihla udělat, tak já ti nějaké posílám a zároveň i s bodíkem:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    moc pěkný receptík,dělám také s houbami podobně,ale ještě jsem to nezapékala v troubě.;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já stejně, jako Anička taky nepustím ke stolu, dokun není vyfoceno a teda, že se to strávníkům někdy nelíbí!:-D Někdy máme na večeři jen třeba chleba s paštikou a pak si ze mne přítel dělá legraci, jestli už se může najíst, jestli to mám vyfocené!:-D buryno, já myslím, že ten recept dlouho bez fota nebude;-):yes:

    Odpovědět

  • misza misza

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+5:yes::-Djá pouštím ke stolu zásadně až po nafocení;-)ale těch řečí kolem:-*:-D:-D:-O

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: houbové rizoto zapecene rizoto vepřové rizoto s houbami zapecene rizoto s houbami houbové rizoto v troubě houbové rizoto se smetanou zapečené rizoto se smetanou rizoto s vajíčkem zapečený rizoto zapečená rýže s houbami houbové recepty houbove rizoto recept zapékané rizoto neco na zitra obed recepty houbove rozoto rizoto s houbami jak dlouho zapékat rizoto rychlí recept z hub houbove rizoto z trouby zapekani rizota

Zapomněl/a jsem heslo