Filé se zelenými fazolkami a žampiony
Rybí filé můžeme připravit na mnoho způsobů. Tentokrát ho jednoduše upečeme v troubě a podáváme s chutnou směsí zelených fazolek, žampionů a jarní cibulky. Milovníci pikantních chutí mohou přidat i trochu chilli.
Postup přípravy
Krok 1: Filé necháme zlehka rozmrznout (záleží na obsahu namrzlé vody v rybě, vodu raději vždy odstraníme, jinak zkazí chuť jídla).
Krok 2: Rybu na prkénku zaprášíme hladkou moukou, osolíme a přendáme do pekáčku. Navrch nasypeme cibuli nakrájenou na kolečka. Na závěr
podlijeme olejem. Krok 3: Pečeme při 180-190 °C dozlatova. Krok 4: Zeleninu opláchneme a očistíme, žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky, jarní cibulku na kolečka. Krok 5: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme houby s cibulkou a nasekaným česnekem, poté přidáme fazolové lusky (čerstvé fazolky předem spaříme v horké vodě) a orestujeme je. Krok 6: Směs ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 7: Podáváme s upečeným filé.
podlijeme olejem. Krok 3: Pečeme při 180-190 °C dozlatova. Krok 4: Zeleninu opláchneme a očistíme, žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky, jarní cibulku na kolečka. Krok 5: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme houby s cibulkou a nasekaným česnekem, poté přidáme fazolové lusky (čerstvé fazolky předem spaříme v horké vodě) a orestujeme je. Krok 6: Směs ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 7: Podáváme s upečeným filé.
Zveřejněno 16. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Filé se zelenými fazolkami a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEVK9
Moje poznámka
Filé se zelenými fazolkami a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEVK9
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 2 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 3 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 3 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 4 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 5 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 8 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 9 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 9 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 10 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 10 hodinami
Suroviny:
filet rybí,
mouka hladká,
sůl,
cibule,
olej olivový,
cibulka jarní,
fazolky zelené,
žampióny,
olej,
česnek,
citron,
pepř mletý,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.