Filé na žampionech

Iness Kuchařka: Iness

Ryby 5 názorů

Suroviny

rybí filé
hrubá mouka
1 citrón
1 konzerva žampiónů
kapie
pórek
trochu kysané smetany
1 lžíce mouky na zahuštění
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filé osolíme, pokapeme citrónem a necháme odležet.

  2. Pak je obalíme v mouce a prudce opečeme.

  3. Přidáme nakládané žampióny, kapii, na plátky nakrájený pórek, podusíme a zalijeme kysanou smetanou zahuštěnou lžící mouky.

  4. Ještě krátce podusíme a dochutíme citrónem.
    Podáváme např. s bramborovou kaší.

Poznámka

Mnozí z nás na ryby zapomínáme, málo komu chutnají, ale rybí maso je pro náš organismus nezbytný: prospívá našemu srdci, protože snižuje hladinu cholesterolu a brání vzniku krevních sraženin v cévách. Snižují tak riziko infarktu, nebo mozkové mrtvice.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Filé na žampionech

Tématické fráze: rybí file na žampionech zapečené rybí filé na pórku a žampionech ryba na žampionech file recept na rybu pro cholesterol zahuštění kysanou smetanou rybí filé se žampiony file na houbach žampi rybí filé na másle se zeleninou filé z lososa recepty rzbí filé filety recept žampiony maso na sampionoch recepty ryba zampiony filé na pórku recept ryby cholesterol ryba s žampiony rychlé recepty rybí filé žampionech

Zapomněl/a jsem heslo