Bůčkové BBQ kostky
Kvalitní kus masa, ke kterému bůček patří, se skvěle hodí na gril. Nakrájený na kostky, dochucený pikantnějším kořením, bude skvělým zobáním nejen k pivu. Grilované maso doplní také výrazná zálivka.
Postup přípravy
Krok 1: Z bůčku odstraníme kůži a nakrájíme jej na větší kostky, které při delším grilování nevyschnou nebo se nespálí.
Krok 2: Maso nakořeníme směsí BBQ koření, které je lehce pikantní a zakouřené. Nebojíme se použít větší množství koření a kostky v něm pořádně obalit ze všech stran.
Krok 3: Kostky naskládáme na grilovací rošt tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Grilujeme při 120 °C asi 3 hodiny.
Krok 4: Mezitím připravíme BBQ zálivku: do vývaru přidáme BBQ omáčku, trochu cukru a přidáme chilli floky, aby mělo maso pořádný říz. Promícháme a krátce povaříme.
Krok 5: Kostky z grilu přemístíme do hliníkové misky, zalijeme připravenou zálivkou, přikryjeme alobalem a grilujeme ještě další hodinu. Omáčka by měla mít při dokončení konzistenci hustšího sirupu.
Zveřejněno 27. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčkové BBQ kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrAMG
Moje poznámka
Bůčkové BBQ kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrAMG
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ledvinky na paprice
OK1AMF před 7 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 13 minutami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 24 minutami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 50 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 2 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 2 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 3 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 5 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
koření,
vývar masový,
cukr,
chilli
Komentáře (1)