Bezmasé plněné papriky se zeleninovou přílohou
Zeleninové pokrmy jsou jednoznačně barevné a plné chutí. Čerstvé paprikové lusky naplníme směsí z bulguru a hub. Ty poté přidáme do zeleninového základu a vše společně podusíme doměkka.
Postup přípravy
Krok 1: Náplň: Bulgur povaříme asi 12 minut v osolené vodě, do které můžeme přidat zeleninový bujon. Jakmile je měkký, scedíme jej.
Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmahneme až zesklovatí. Houby nakrájíme (sušené předem namočíme) a dáme dusit k cibulce. Vše mírně podlijeme vodou, okořeníme pepřem a kmínem, osolíme a dusíme, až se všechna voda vydusí. Na závěr vmícháme škrob k zahuštění, necháme probublat. Poté smícháme s uvařeným bulgurem a nasekanou petrželkou.
Krok 3: Od paprik odřízneme vrchní část, odstraníme semínka a papriky naplníme náplní. Vrchní odříznutou část vrátíme k naplněné paprice a zajistíme párátkem.
Krok 4: Velkou cibuli nakrájíme na klínky a osmahneme ji na oleji. Zeleninu očistíme, případně nakrájíme a přidáme k cibuli. Okořeníme, osolíme, přidáme kečup a podle potřeby podlijeme vodou.
Krok 5: Na tuto zeleninovou směs položíme papriky a dusíme, dokud zelenina nezměkne (je lepší, když zůstane lehce křupavá).
Zveřejněno 10. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezmasé plněné papriky se zeleninovou přílohou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROZE
Moje poznámka
Bezmasé plněné papriky se zeleninovou přílohou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROZE
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 7 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
bulgur,
houby čerstvé,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
petrželka,
bujón zeleninový,
moučka škrobová,
olej,
cibule,
česnek,
zelenina,
kečup sladký,
koření provensálské,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.