Hovězí roštěnky
Hovězí roštěnky se díky delší přípravě hodí spíše na víkend. Maso ovoněné slaninou se poměrně dlouho dusí ve vlastní šťávě a vývaru a na závěr se k němu přidají houby. Výsledkem jsou šťavnaté a měkké plátky masa s omáčkou, která obalí každé sousto. Ideální přílohou je bulgur nebo rýže.
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a obalíme v hladké mouce.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm orestujeme z obou stran.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 4: Plátky masa přendáme do pekáče, posypeme mletým kmínem a zalijeme vývarem.
Krok 5: Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu orestujeme na nepřilnavé pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a usmažíme dozlatova. Přidáme do pekáče k masu.
Krok 6: Pekáč přikryjeme a maso vložíme do předehřáté trouby. Pečeme doměkka asi 60-80 minut. Mezitím propláchneme a namočíme sušené houby.
Krok 7: Jakmile maso změkne, přidáme k němu scezené houby, opět přiklopíme a pečeme asi 20-30 minut. Podle chuti dosolíme.
Krok 8: Ideální přílohou je bulgur nebo rýže, které připravíme podle návodu na obalu nebo v poměru 1 díl bulguru (rýže) na 2 díly vody.
Zveřejněno 11. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxM7G
Moje poznámka
Hovězí roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxM7G
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 1 hodinou
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička po farářsku
Olympus před 22 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Hanka7horky před 47 minutami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 50 minutami
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Bezlepkové máslové sušenky
kostatko_1 před 1 hodinou
Čínská cuketa
Ajkad před 1 hodinou
Domácí kečup
Jarin57 před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 3 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 3 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 4 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
hořčice,
slanina,
houby sušené,
cibule,
mouka hladká,
olej,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
vývar hovězí,
bulgur
Komentáře (1)