Hruško-jablečník s perníkovou příchutí ke kávě

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Doba přípravy: 60 minut Plný plech Moučníky , Ostatní 10 názorů

Suroviny

5 vajec
250 g cukru
150 g tuku (Hera)
180 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do perníku
1/2 kypřícího prášku do pečiva
350 g nahrubo nastrouhaných jablek
350 g nahrubo nastrouhaných hrušek
1 a 1/2 balíčku vanilkového cukru
1 ČL mleté skořice
1 ČL rumové tresti (rumu)
tuk + mouku na vymazání
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší misce si našleháme celá vejce s cukrem a změklým tukem do pěny. Postupně pak přidáváme mouku s práškem do pečiva a do perníku, skořici, nastrouhaná jablka, nastrouhané hrušky, rumovou tresť a vše dobře promícháme.

  2. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut při 180 stupních dozlatova. Pokrájíme a posypeme skořicovým nebo moučkovým cukrem.

Poznámka

Moučník je velmi chutný, vláčný, není suchý, výborný ke kávě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hruško-jablečník s perníkovou příchutí ke kávě

Tématické fráze: rychlovka ke kávě hruško jednoduchá buchta s príchutí kávy

Zapomněl/a jsem heslo