Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní vepřová játra

Snad nejčastěji opomíjenou surovinou jsou vnitřnosti. Pokud je však dobře připravíte, můžou se stát delikátní záležitostí. Vepřová játra na přírodno jsou jemná a chutná. Podáváme je s krajíčkem čerstvého chleba a zeleninovou oblohou dle chuti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová játra otřeme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Játra mírně naklepeme pod mikrotenovým sáčkem. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme připravená játra, lehce opepříme a z obou stran rychle opečeme. Pak zmírníme teplotu, přidáme trochu vody a pod pokličkou podusíme. Krok 3: Když jsou játra měkká, odstraníme poklici, játra osolíme a tekutinu vydusíme. Krok 4: Hotová játra rozdělíme na talíře, pokapeme výpekem z pánve a podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.

TIP: Jak zpracovat vepřová játra - tipy a rady

Zveřejněno 13. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní vepřová játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMqO

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní vepřová játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMqO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra vepřová, olej, pepř mletý, sůl, pečivo, zelenina

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu