Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s peperonatou

Lehký zeleninový pokrm jako stvořený pro letní dny. Podušená směs paprik, rajčat a cibule si bude skvěle rozumět s haluškami, jako je tomu v tomto receptu. Hravě poslouží i jako příloha, teplá i studená, k masu, rybám a sýrům.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na lžíci oleje osmahneme cibuli nakrájenou na klínky, přidáme na proužky nakrájené papriky a oloupaná rajčata bez semen. Osolíme, opepříme a dle chuti přidáme provensálské bylinky. Podlijeme vodou a podusíme. Krok 2: K hotové zelenině přidáme prohřát nakrájené olivy. Krok 3: K haluškám přidáme máslo, osolíme a ohřejeme v mikrovlnné troubě. Na talíři k porci halušek přidáme podušenou zeleninu a ozdobíme bazalkou.

TIP: Lečo, letní vaření z paprik, rajčat a cibule

Zveřejněno 12. 3. 2025

Poznámka autorky Handour

Peperonata je zeleninový pokrm tradiční pro oblasti jižní Itálie, který je přílohou k bílému masu, rybám a sýrům. Servíruje se teplý i studený a je vynikající také jako omáčka na těstoviny.

Já jsem ji použila na halušky a bylo to výborné. Byl to rychlý oběd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s peperonatou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN5jw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s peperonatou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN5jw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
halušky, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá zelená, cibule, rajče, olivy, olej, máslo, sůl, pepř mletý, koření provensálské, bazalka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu