Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ivošovo prase

V tomto receptu je patrná inspirace maďarskou kuchyní. Kostky vepřového masa jsou dušené se sklenicí sterilovaného leča a ajvaru, směsi pečených paprik a lilku. O pikantní chuť se postará kari a česnek.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Aleister

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 2: Přidáme kmín, česnek nakrájený na plátky, maso nakrájené na kostičky a orestujeme. Krok 3: Když se maso zatáhne a pustí šťávu, podlijeme vodou, přidáme kari a dusíme, dokud maso téměř nezměkne. Krok 4: Přidáme lečo, ajvar, rajčatový protlak, sůl, mletý pepř a dusíme dalších 30 minut. Krok 5: Hladkou mouku rozmícháme ve studené vodě a zahustíme omáčku. Provaříme alespoň 10 minut. Podle chuti můžeme dosladit. Krok 6: Podáváme s knedlíky, rýží nebo pečivem.

TIP: Jak uložit lečo bez zavařování

Zveřejněno 16. 3. 2025

Poznámka autora Aleister

Recept je pojmenovaný po mém kamarádovi, který ho vymyslel :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ivošovo prase

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkM96

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ivošovo prase

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkM96

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo, cibule, kmín celý, pasta česneková, koření kari, ajvar, lečo, protlak rajčatový, mouka hladká, sůl, pepř mletý, cukr krupice

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu