Nepečené jahodové řezy II
Sezóna jahod sice ještě nezačala, ale v obchodě je seženete již nyní. Připravte z nich skvělý nepečený dezert. Snadný korpus ze sušenek a másla je naplněný tvarohovovým krémem s citronovou příchutí a zalitý vrstvou smetanového krému s jahodami a vanilkou. Osvědčená kombinace chutí vám nedovolí zůstat jen u jednoho kousku.
Postup přípravy
Plátky želatiny zalijeme trochou studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Poté želatinu mírně zahřejeme a rozmícháme do rozpuštění. Krok 4: Do misky dáme tvaroh, přidáme cukr, špetku soli, šťávu z 1 citronu a promícháme. Lžíci tvarohové směsi vmícháme do rozpuštěné želatiny, promícháme a vše přilijeme k tvarohové náplni. Tvarohovou náplň pečlivě promícháme. Krok 5: Na vychlazený korpus nalijeme připravenou tvarohovou náplň a necháme zcela zatuhnout v lednici. Krok 6: Smetanová náplň:
Želatinu připravíme stejným způsobem jako u tvarohové náplně a smícháme se lžící zakysané smetany nebo jogurtu. Smetanu ušleháme dotuha. Krok 7: Polovinu očištěných jahod rozmixujeme a druhou polovinu rozkrájíme na menší kousky. Krok 8: Zakysanou smetanu nebo jogurt dáme do misky, přidáme cukr, vanilku, ušlehanou šlehačku, rozmixované jahody a pečlivě promícháme. Do smetanové náplně vmícháme připravenou želatinu, kousky jahod a znovu promícháme. Krok 9: Na ztuhlou tvarohovou náplň nalijeme smetanovou náplň a necháme v chladničce nejlépe přes noc zcela zatuhnout. Krok 10: Vychlazený dezert nakrájíme nahřátým nožem na úhledné řezy a podáváme.
Zveřejněno 17. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečené jahodové řezy II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rL23
Moje poznámka
Nepečené jahodové řezy II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rL23
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 1 hodinou
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 4 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 5 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 4 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 4 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 5 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 5 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 5 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 7 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 7 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 8 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 8 hodinami
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
tvaroh ve vaničce,
cukr krupice,
želatina,
citron,
sůl,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
cukr krupice,
želatina,
jahody,
vanilka mletá
Komentáře (1)