Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí plátek na rozmarýnu

Kuřecí plátky, příjemně vonící po rozmarýnu, připravené na bílém víně, mají krásně jemnou chuť a zachovají si svoji šťavnatost. Plátky můžeme podávat s pečenými brambory nebo s vaší oblíbenou přílohou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Krok 2: Plátky opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Pak vše zalijeme vínem a chvilku necháme vyvařit. Krok 3: Nakonec přidáme máslo na zjemnění a podáváme s pečenými brambory posypanými nasekanou pažitkou.

TIP: Desatero rad na téma kuřecí maso - rady a tipy

Zveřejněno 20. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí plátek na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M857Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí plátek na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M857Q

Suroviny:
prsa kuřecí, olej olivový, víno bílé suché, máslo, pažitka, rozmarýn, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu