Smažené kuřecí řízky Schwarz

Drůbeží maso Doba přípravy: 60 minut 4 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 60 minut 4 názory

Suroviny 3 porce

2 kuřecí prsa
4 plátky Schwarzwaldské šunky
sůl
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, můžeme i osušit. Z celého prsa oddělíme krátký sval, z kterého usmažíme klasický řízek. Prso podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme.

  2. Maso mírně naklepeme a nepatrně osolíme, protože šunka je slaná.

  3. Na plát masa položíme vedle sebe 2 plátky šunky a maso zavineme. Méně šikovní kuchaři si mohou řízek zpevnit jehlou. Zavinutý řízek obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  4. V pánvi na rozehřátém oleji pozvolna usmažíme do zlatova.

    Smažené řízky podáváme s bramborovou kaší, nebo bramborovým salátem.

    Tence nakrájené lze podávat řízky jako obložený talíř se zeleninou.

Komentáře k receptu Smažené kuřecí řízky Schwarz

Tématické fráze: schwarzwaldský řízek kureci rizky smažený kuřecí řízek schwarz sunka schvarcv.šunka recepty na salát schwvarz sunka smažené kuřecí řízky recepty obložený talíř s řízky schwarz šunka recepty videorecept na kuřecí řízky smažené kuřecí řízky z prsou smažené řízky z kuřecích prsou schwarc sukna recept smažene kuřeci prsa videorecept schwarz.šunka kuřecí řízky recepty schwarzwaldský řízek recept smažené řízky netradicni smažený kuřecí řízek smazene kureci rizky videorecepty