

Smažené kuřecí řízky Schwarz
Suroviny 3 porce
- 2 kuřecí prsa
- 4 plátky Schwarzwaldské šunky
- sůl
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- slunečnicový olej na smažení
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa omyjeme, můžeme i osušit. Z celého prsa oddělíme krátký sval, z kterého usmažíme klasický řízek. Prso podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme.
Maso mírně naklepeme a nepatrně osolíme, protože šunka je slaná.
Na plát masa položíme vedle sebe 2 plátky šunky a maso zavineme. Méně šikovní kuchaři si mohou řízek zpevnit jehlou. Zavinutý řízek obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
V pánvi na rozehřátém oleji pozvolna usmažíme do zlatova.
Smažené řízky podáváme s bramborovou kaší, nebo bramborovým salátem.
Tence nakrájené lze podávat řízky jako obložený talíř se zeleninou.