Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Baskické plátky

Šťavnaté a měkké dušené plátky vepřového masa jsou oblíbeným jídlem naší kuchyně. Podáváme je se šťávou ochucenou rajčatovým protlakem a kapiemi. Jako přílohu můžeme například zvolit rýži.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou pečeni opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme a po okrajích nařízneme. Krok 2: Plátky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Krok 3: V pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky po obou stranách opečeme. Pak přidáme rajčatový protlak, na proužky nakrájené kapie a nasekaný česnek. Mírně podlijeme vodou a podusíme. Krok 4: Dochutíme solí a cukrem, vmícháme kousek másla a podáváme ozdobené bylinkami.

TIP: Rady a tipy k přípravě vepřového masa

Zveřejněno 27. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Baskické plátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMVk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Baskické plátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMVk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Měli jsme dnes k obědu a bylo to výborné :-) děkuji za inspiraci :-) :-K

Tenhle recept mě inspiroval k dnešnímu obědu, ale neměla jsem vše potřebné, tak jsem musela zaimprovizovat. Místo vepřového šel krůtí řízek a místo rozmarýnu tymián. Jako příloha polenta s parmazánem a pochutnali jsme si.

:-)<3:yes::yes: Čistě náhodou jsem tak udělala oběd pro zetě, dcera měla v lednici 3 plátky pečeně, 2 kapie, cibule, česnek a protlak v tubě je vždy, na zahrádce bylinky a teprvre teď se dovídám co jsem vlastně uvařila. Škoda, že jsem nefotila, bylo to moc dobré. :-K

Suroviny:
pečeně vepřová, česnek, kapie, protlak rajčatový, cukr, mouka hladká, sůl, pepř mletý, olej, máslo, rozmarýn, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu