Baskické fazole

tejaja Kuchařka: tejaja

Luštěniny 8 názorů

Suroviny

300 g bílých fazolí
2 hrsti mražené zeleniny (kukuřice, mrkev, hrášek)
3 párky
50 g uzené slaniny
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
olej
3 lžíce kečupu
1 lžíce mleté červené papriky
3 stroužky česneku
sůl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazuľu vopred namočíme a uvaríme. Scedíme, ale vývar zachytíme.

  2. Slaninu narežeme na kocky, orestujeme a opražíme na nej narezanú cibuľu. Pridáme zeleninu a opažíme asi 5 minút. Pridáme narezané párky a krátko orestujeme.

  3. Na oleji opražíme múku, zalejeme trochou vývaru z fazulí a rozvaríme na hladkú stredne hustú omáčku. Osolíme, pridáme kečup, mletú papriku, krátko povaríme. Vložíme fazule a zeleninu s párkom, premiešame, prehrejeme a ochutíme prelisovaným cesnakom. Podávame s chlebom alebo pečivom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Baskické fazole

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    spagetka: Ďakujem za fotku, podarilo sa :-D:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Foto jsem přidala, rodinka nacpaná :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Už je to uděláno, už je to hotovo:-D:-K. Že celý léta dělám po Baskicku, mě nenapadlo:-D:-D, ale kadopádně tato úprava nám chutná nejvíc. Já při vaření fazolí přidávám do vajíčka celé nové koření, koriandr, rozmarýn, tymián a kmín, do fazolí pak bobkový list. Jinak stejně, jo nezahušťuju moukou, ale to spíš kvůli mému diabetikovi :-p:-p:yes::yes:
    Přidávám foto, klobáska a pareček byl šunkový od soukromníka, prostě, mňamka :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Evička ďakujem aj za fotku, aj som rada, že chutilo ;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Terezko,bylo to mňam:-pjen párky došly,tak jsem dala šunkový salám:-p:yes:+8a přidala foto:-))

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tak tohle má rád můj manžel i já. Je to dobrota.My k tomu někdy podáváme těstoviny. Divím se, že tento recept ještě nemá bodík. Tak já budu první a doufám, že to bude pro mnohé inspirace na dobrý oběd :yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Tonda-učeň od Papriky;-) ale predsa nemôžeš byť donekonečna učeň. Už by si mal pomaly postúpiť na tovariša, takže var a snaž sa :yes::-D:-D:-D Paprička sa po návrate poteší. :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Nechci se tejaji dotknout,ale vloni jsem je dostal k obědu na montáži zastřešení nad venkovní bazén ve francouzkém přímořském městečku Andernos pod Bordeaux ale ingredience byli pouze tyto - zelené fazolové lusky,oloupaná rajčata,cibule,slanina,česnek,pepř a sůl. Jak jsem se od mesieur Hoze dozvěděl,pravý původ má toto jídlo v Portugalsku odkud jej portugalští dělníci přinesli do Francie.Jídlo muselo být vždy za chvilku hotové,neboť si jej portugalci vařili přímo na pracovištích.Pokud se mé kuchařské umění zdokonalý natolik,že si na ně troufnu,rád se o ně pokusím.Když ne,tak si budete muset počkat na Papriku.Ta je zvládne.:-8:-))
    Tonda - učeň od Papriky

    Odpovědět

Tématické fráze: fazole po hustu fazole fazole na husto fazolky po baskicku fazole recepty kucharske recepty baskitske fazole baskické fazolky baskytske fazole fazole recept zelené fazole fazole po hustu a - slanina fazole k obědu baskické fazolové lusky recept fazole baskidské fazole omáčka ze zelených fazolí recepty fazole fazule po hustu zelené fazole recepty

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít