Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovice po selsku

Krásně rozpadající se šťavnaté maso, příjemně vonící po česneku. Sbíhají se vám sliny? Pak neváhejte a pusťte se do přípravy vepřové krkovice po selsku, Podávat ji můžeme s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme. Krok 2: Vepřovou krkovici vcelku potřeme česnekem, posypeme solí, kmínem a mletým pepřem. Krok 3: V hrnci rozehřejeme sádlo a opečeme dozlatova cibuli. Vložíme maso a opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou, zakryjeme poklicí a vložíme do trouby. Krok 4: Maso nejprve pečeme 60 minut zakryté, poté sundáme poklici a pečeme ještě 45 minut. Krok 5: Měkké maso vyjmeme. Výpek na plotně vyrestujeme na tuk. Zaprášíme moukou, kterou za stálého míchání dozlatohněda orestujeme. Krok 6: Podlijeme vodou a za častého míchání necháme alespoň 15 minut provařit. Nakonec krkovici nakrájíme na plátky a prohřejeme Krok 7: Podáváme přelité připravenou šťávou, s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem.

TIP: Jak připravit krkovici - praktické rady a tipy

Zveřejněno 31. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice po selsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDkPo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice po selsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDkPo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, mouka hladká, sádlo, sůl, pepř mletý, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu