Kuře po selsku

Drobek Kuchař:

Drůbeží maso 2 názory

54

Suroviny

1 kuře (na 4 díly rozebrané, ale zrovna tak dobré je to jen z prsíček bez kosti a kůže)
několik snítek rozmarýnu
1 stroužek česneku na plátečky nakrájený
1 dkg slaniny (na kostičky nakrájené)
5 lžic oleje
8 rajčat (oloupaná a na plátky nakrájená) (My dáváme polovinu protlaku a polovinu rajčat, můžete použít jen protlak)
1 hrnek hovězího bujónu nebo vývaru
Petrželka na ozdobení na talíři
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuře protkneme rozmarýnem a česnekem. Osolíme, opepříme a dáme na pekáček s rozpuštěnou slaninou.

  2. Pečeme až zrůžoví, přidáme oloupaná rajčata a až se rozvaří, podlijeme vývarem a dopečeme.
    Pokud použijete protlak, nechte jen přejít varem, aby se šťáva spojila.

Poznámka

Nejlépe to chutná s opečenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře po selsku

  • maris maris

    Drobku, moc jsme si pochutnali, bylo to výborné:-p, dělala jsem z prsíček, rozmarýn mám čerstvý. Dávám Ti bodík:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Maso jsem dosud protýkala jen slaninou, česnekem, párkem nebo mrkví. Ten rozmarýn je, předpokládám, čerstvý, suchý by se asi lámal...Rozhodně to zkusím, vypadá to opravdu chutně. Jinak já místo protlaku dávám sterilovaná loupaná rajčata, hlavně v zimě, když jsou ta čerstvá taková "umělá" :-))

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo