Kuře po selsku

Suroviny

1 kuře (na 4 díly rozebrané, ale zrovna tak dobré je to jen z prsíček bez kosti a kůže)
několik snítek rozmarýnu
1 stroužek česneku na plátečky nakrájený
1 dkg slaniny (na kostičky nakrájené)
5 lžic oleje
8 rajčat (oloupaná a na plátky nakrájená) (My dáváme polovinu protlaku a polovinu rajčat, můžete použít jen protlak)
1 hrnek vývaru (hovězího bujónu)
petrželka na ozdobení na talíři

Postup přípravy receptu

  1. Kuře protkneme rozmarýnem a česnekem. Osolíme, opepříme a dáme na pekáček s rozpuštěnou slaninou.

  2. Pečeme až zrůžoví, přidáme oloupaná rajčata a až se rozvaří, podlijeme vývarem a dopečeme.
    Pokud použijete protlak, nechte jen přejít varem, aby se šťáva spojila.

Poznámka od kuchařky

Nejlépe to chutná s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu Kuře po selsku

  • maris maris

    Drobku, moc jsme si pochutnali, bylo to výborné:-p, dělala jsem z prsíček, rozmarýn mám čerstvý. Dávám Ti bodík:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Maso jsem dosud protýkala jen slaninou, česnekem, párkem nebo mrkví. Ten rozmarýn je, předpokládám, čerstvý, suchý by se asi lámal...Rozhodně to zkusím, vypadá to opravdu chutně. Jinak já místo protlaku dávám sterilovaná loupaná rajčata, hlavně v zimě, když jsou ta čerstvá taková "umělá" :-))

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty kuře recept na kuře kuře na protlaku recepty na kure pečené kuře po selsku recepty z kuřete kuřecí po selsku recept kure kuře recepty kachna po selsku recepty z kuřat kure pecene po selsku kureci prsa po selsku kuře protlak kuřecí maso po selsku recepty - kuře hovězí pecene po selsku kuřecí nudličky po selsku kureci platek po selsku hovězí po selsku