Jehněčí kotletky
Šťavnaté maso jehněčích kotletek v kombinaci s jemnou vinnou omáčkou vytváří kombinaci chutí, která potěší každého gurmána. Příprava je překvapivě jednoduchá, ale výsledek působí dojmem luxusní restaurace.
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.
Krok 2: Do misky dáme olej, protlak, sójovou omáčku, česnekový pepř a vše promícháme na hladkou marinádu.
Krok 3: Do připravené marinády naložíme nakrájené kotletky a v chladničce marinujeme 24 hodin.
Krok 4: Marinované kotletky osmažíme na pánvi z obou stran, poté maso dusíme pod pokličkou doměkka a dle potřeby podléváme horkou vodou a obracíme.
Krok 5: Když máme maso měkké, podlijeme ho červeným vínem, které necháme odpařit. Dle chuti osolíme.
Krok 6: Podáváme s různě upravenými bramborami.
Zveřejněno 5. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kotletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NP5
Moje poznámka
Jehněčí kotletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NP5
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 4 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 4 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 18 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
Pavlina3 před 11 minutami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 18 minutami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 1 hodinou
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 2 hodinami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 3 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 3 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 3 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 4 hodinami
Suroviny:
olej,
protlak rajčatový,
omáčka sojová,
pepř česnekový,
sůl,
víno červené
Komentáře (1)