Jehněčí kotletky
Šťavnaté maso jehněčích kotletek v kombinaci s jemnou vinnou omáčkou vytváří kombinaci chutí, která potěší každého gurmána. Příprava je překvapivě jednoduchá, ale výsledek působí dojmem luxusní restaurace.
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.
Krok 2: Do misky dáme olej, protlak, sójovou omáčku, česnekový pepř a vše promícháme na hladkou marinádu.
Krok 3: Do připravené marinády naložíme nakrájené kotletky a v chladničce marinujeme 24 hodin.
Krok 4: Marinované kotletky osmažíme na pánvi z obou stran, poté maso dusíme pod pokličkou doměkka a dle potřeby podléváme horkou vodou a obracíme.
Krok 5: Když máme maso měkké, podlijeme ho červeným vínem, které necháme odpařit. Dle chuti osolíme.
Krok 6: Podáváme s různě upravenými bramborami.
Zveřejněno 5. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kotletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NP5
Moje poznámka
Jehněčí kotletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NP5
Nejnovější recepty
Krevety
Přidáno před 3 hodinami
Pečená kuřecí křídla se sýrovým dipem, bramborami a paprikou
Přidáno před 7 hodinami
Květáková polévka
Přidáno před 12 hodinami
Tažený jablečný závin podle I. Fabešové
Přidáno před 14 hodinami
Rychlá šlehačková bábovka
Přidáno 24. 9. 2025 20:39:13
Camembert s bramborem z mikrovlnné trouby
Přidáno 24. 9. 2025 20:31:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkový hrnkový koláč
Elzinka před 2 hodinami
Vepřový guláš s klobásou
Elzinka před 2 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Skunk před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
katkaferencik před 5 hodinami
Olejový korpus na dort
IvanaRr před 6 hodinami
Katův šleh
JaniceKey před 6 hodinami
Květákový mozeček
boxerka69 před 6 hodinami
Rýžový salát s tuňákem
Dana Lubovska před 6 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
Vavrofka před 7 hodinami
Holandské řízky
BublinaF před 7 hodinami
Suroviny:
olej,
protlak rajčatový,
omáčka sojová,
pepř česnekový,
sůl,
víno červené
Komentáře (1)