Jehněčí kotletky
Šťavnaté maso jehněčích kotletek v kombinaci s jemnou vinnou omáčkou vytváří kombinaci chutí, která potěší každého gurmána. Příprava je překvapivě jednoduchá, ale výsledek působí dojmem luxusní restaurace.
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.
Krok 2: Do misky dáme olej, protlak, sójovou omáčku, česnekový pepř a vše promícháme na hladkou marinádu.
Krok 3: Do připravené marinády naložíme nakrájené kotletky a v chladničce marinujeme 24 hodin.
Krok 4: Marinované kotletky osmažíme na pánvi z obou stran, poté maso dusíme pod pokličkou doměkka a dle potřeby podléváme horkou vodou a obracíme.
Krok 5: Když máme maso měkké, podlijeme ho červeným vínem, které necháme odpařit. Dle chuti osolíme.
Krok 6: Podáváme s různě upravenými bramborami.
Zveřejněno 5. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kotletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NP5
Moje poznámka
Jehněčí kotletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NP5
Nejnovější recepty
Výpečky se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Svatomartinská stehna
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Přidáno před 15 hodinami
Asijská zeleninová směs pěti vůní
Přidáno před 15 hodinami
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší špenát
KetyHu před 23 minutami
Jednoduché Margot řezy
Misad před 2 hodinami
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 9 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 9 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 9 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 9 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 10 hodinami
Utopenci
magdalenka před 10 hodinami
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
magdalenka před 10 hodinami
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
magdalenka před 10 hodinami
Suroviny:
olej,
protlak rajčatový,
omáčka sojová,
pepř česnekový,
sůl,
víno červené
Komentáře (1)