Plněné mini croissanty

Katusha Kuchařka: Katusha

Doba přípravy: 45 min 18 ks Předkrmy 13 názorů

Suroviny

těsto na croissanty (používám kupované)
cibule
slanina
houby
sůl
pepř
vejce na potření
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Orestujeme na drobno nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme pokrájené houby, sůl, pepř a podusíme.

  2. Těsto rozdělíme na 18 trojúhelníčků. Naplníme směsí a zabalíme. Potřeme vajíčkem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Plněné mini croissanty

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Katusha: díky za obrázek, kouknu po něm :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    JanaH: i tam občas bývají rolovaná listová těsta ;-)

    Odpovědět

  • JanaH JanaH(neregistrovaný)

    hosta: Našla jsem...když už jsem je nehledala, protože v těch mistech nebyly, smířena s osudem, zahlédla jsem krabičky mezi knedlíky a kartony vajíček:-D
    Náš Lidl je prostě svůj. O víkendu zkusím.

    Odpovědět

  • JanaH JanaH(neregistrovaný)

    hosta: Moc děkuji:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    JanaH: bývá tam, kde jsou chlazená těsta, špecle, noky, sáčkové zelí - v čele proti vchodu, v zadním pultu. Lidly jsou většinou situovány stejně. Možná ne pět, ale víc než deset minut určitě ne, pak je vysušené. Je to rychlovka, ale také na rychlou spotřebu;-)

    Odpovědět

  • JanaH JanaH(neregistrovaný)

    Aha, vycházela jsem z toho, že v původním receptu je uvedena doba pečení cca 15 min. Tak jsem je chtěla předpéct, uložit a postupně odebírat podle momentální chuti. třeba i bez náplně, ale jakoby čerstvé.
    Ještě jeden podstatný dotaz, prosím: mezi jakým zbožím mám hledat, Po přečtení receptu jsem si představovala, že je to chlazené, podobné jako třeba těsto na pizzu nebo lístkové. Teprve po podrobném prozkoumání obrázku mi to vychází na plechovku. Omlouvám se, že ještě prudím.
    Děkuju za odpověď.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    JanaH: jsou upečené zhruba za pět minut, předpékat není nutno - možná zmrazit nějakou složitější náplň:-) Z jedné plechovky je šest normálních croissantů

    Odpovědět

  • JanaH JanaH(neregistrovaný)

    Moc děkuju,:yes:
    V sobotu se v Lidlu zastavím. Vařím jen pro sebe, někdy mám taky chuť na něco sladkého, myslím, že by šlo je předpéct a v případě potřeby vytáhnout z mrazáku a dodělat.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    JanaH: Přidala jsem fotku;-)

    Odpovědět

  • JanaH JanaH(neregistrovaný)

    Inka1, Katusha,nemůžete prosím přidat fotku, jak to balení vypadá?
    V Lidlu občas nakupuju, ale nikdy jsem si toho těsta něvšimla. Pravda, nehledala jsem, neb jsem nevěděla, že existuje.
    Díky.

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    Těsto na croissanty z lídlu jsem již zkoušela, ale přišlo mi dost sladké abych plnila slanou náplní . Tak používám jen se sladkou náplní. Tady bych raději použila doma vyrobené těsto anebo listové. Jinak houbová náplň :yes: Jen kdyby už konečně rostly ;-)

    Odpovědět

  • Katusha Katusha(autorka receptu)

    Jana Remkova: kupují v Lidlu:-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Vůbec nevím, že se dá koupit těsto na croissanty :-O:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: mini croissant crosany mini croissant recept náplně do croissantu kupované těsto na crossany mini croissanty recept crosany plnene cokoladou mini croissanty recept plneny crosant kupované těsto na croissanty těsto na croissanty z lidlu chlazené těsto na přípravu 6 croissantů croissant recept těsto na crosany mini croissant recepty mini croasant plněný croasant těsto na croissant v plechovce slané croissant croissanty náplň

Zapomněl/a jsem heslo