Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční mazanec s mandlemi

Velikonoční mazanec s mandlemi je tradiční sladké pečivo, které symbolizuje jaro a slaví příchod Velikonoc. S jemnou strukturou, voňavou kůrkou a křupavými mandlemi na povrchu je tento mazanec i krásnou součástí sváteční tabule.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alekli

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min Bez doby kynutí

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, muškátový květ, rozinky, vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Krok 3: Necháme ho na teplém místě hodinu vykynout. Krok 4: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 5: Z těsta vytvoříme dva bochánky, které přemístíme na plech s pečicím papírem a necháme znovu cca 20 minut kynout. Krok 6: Pak mazance potřeme bílkem, posypeme mandlemi. Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pomalu pečeme asi 40 minut.

TIP: Jak upéct mazanec, aby nepraskl - tipy a rady

Zveřejněno 5. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční mazanec s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkM62

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční mazanec s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkM62

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, cukr krupice, droždí čerstvé, mléko, máslo, cukr vanilkový, žloutek, květ muškátový, rozinky, bílek, lupínky mandlové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu