Velikonoční sušenky
Vánoce si bez lineckého cukroví umí asi málokdo představit. A co Velikonoce? Toto dokonale křehké a jemné cukroví potěší i na jarní svátky. Máslové těsto velikonočních tvarů po upečení potřeme oblíbenou marmeládou.
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, změklého másla, moučkového cukru, vanilkového cukru, žloutků a citronové kůry zpracujeme hladké těsto. Pokud je příliš suché, přidáme několik lžic mléka. Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici asi hodinu odpočinout.
Krok 2: Potom na vále posypaném hladkou moukou vyválíme z těsta placku cca 3 mm silnou, formičkou vykrájíme různé velikonoční motivy, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: V předehřáté troubě upečeme do zlatova (cca 10-15 minut / 180 °C.)
Krok 4: Vychladlé sušenky slepujeme oblíbenou marmeládou a podáváme. Sušenky nepotřebují rozležení, jsou ihned měkké.
Zveřejněno 8. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y1gY
Moje poznámka
Velikonoční sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y1gY
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 16 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 17 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Merylas před 2 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 3 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 18 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 19 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 21 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 23 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 23 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
kůra citronová,
marmeláda pikantní
Komentáře (1)