Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnec se špenátovým pestem

Věnec je zpravidla nositelem symbolu čistoty a plodnosti a pomyslným kruhem života. Zejména na jaře a o Velikonocích můžeme věnce i upéct. Třeba z kynutého těsta a se špenátovým pestem. Na svátečním stole se bude dokonale vyjímat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme prosátou mouku, utvoříme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme ho cukrem, zalijeme teplou vodou, poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Jakmile máme vzešlý kvásek, přidáme sůl, žloutek a olej. Vypracujeme těsto, zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme na teplém místě nakynout. Krok 3: Zatím připravíme pesto. Špenát omyjeme, přidáme lístky bazalky, česnek, sůl, semínka, olej a vše rozmixujeme. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme na obdélník. Ty pak potřeme připraveným pestem. Krok 5: Obdélník srolujeme a ostrým nožem podélně rozřízneme, ale na jednom konci ponecháme těsto spojené. Dva vzniklé prameny propleteme do věnečku a konce spojíme. Takto vytvoříme 4 věnečky. Krok 6: Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

TIP: Jak upéct velikonoční věnec

Zveřejněno 10. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnec se špenátovým pestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROL6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnec se špenátovým pestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROL6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, droždí, cukr krystal, voda, sůl, žloutek, olej olivový, špenát listový, bazalka čerstvá, česnek, sůl, semínka slunečnicová, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu