Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Sladký pohár „aneb co se zbylou rýží“ je geniálně jednoduchý a chutný způsob, jak zužitkovat přebytečnou vařenou rýži. Stačí pár surovin jako mléko, ovoce, pudink a za chvilku máte svěží dezert, který potěší děti i dospělé.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uvaříme pudink podle návodu. Osladíme a vmícháme rýži. Necháme lehce vychladnout.
Krok 2: Mezitím uděláme na mírném ohni rozvar z malin nebo borůvek. Dosladíme dle kyselosti ovoce.
Krok 3: Nastrouhaná jablka podusíme s cukrem a skořicí. Připravíme poháry k podávání.
Krok 4: Do poháru střídavě dáváme pudinkovou rýži, jablka a nakonec zalijeme rozvarem z malin či borůvek. Podáváme teplé i studené.
Zveřejněno 10. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxMkp
Moje poznámka
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxMkp
Nejnovější recepty
Losos pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Arašídové kytičky
Přidáno před 8 hodinami
Indické květákovo-brokolicové kari
Přidáno před 8 hodinami
Čtverečky s meruňkami
Přidáno před 8 hodinami
Linecké cukroví s nastrouhanými mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Tilápie s tarhoňou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená kačena
Kajkajak před 2 hodinami
Mufiny s čokoládou
Soltik před 5 hodinami
Smažený sýr - smažák
radekhk před 5 hodinami
Kadlíkovo kuře na smetaně
Standa Kantry před 6 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Ellinnka1 před 6 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
vanilj před 7 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Wacor před 7 hodinami
Retro kokosky mojí babičky
dandelion.z před 8 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Petronil78 před 8 hodinami
Karlovarský knedlík
brozak.cd před 8 hodinami
Suroviny:
rýže,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
jablko,
maliny,
cukr,
skořice
Komentáře (2)