Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-tvarohová zmrzlina

Snadným způsobem, jak spotřebovat zásoby jahod z minulé sezony, je příprava zmrzliny. Jahody stačí jen chvíli povařit s cukrem a smíchat s ostatními ingrediencemi. Skvělým pomocníkem je zmrzlinovač, ale zvládnete to i bez něj.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Martina68 Martina68

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jahody svaříme s cukrem (kdo chce, může propasírovat) a necháme vychladnout. Krok 2: Smetanu ušleháme do tuha, pak zašleháme oba tvarohy a vanilkový cukr. Krok 3: Nakonec vmícháme rozvařené vychladlé jahody i se šťávou kterou při dušení pustily. Krok 4: Celou směs můžeme buď dát zmrazit ve vaničce, nabo dát na 40 minut do zmrzlinovače.

Zveřejněno 13. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-tvarohová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpR61

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-tvarohová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpR61

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jahody, tvaroh plnotučný, smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu