Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený chřest

Chřestová sezona je tu. Vychutnejte si tuto výtečnou zeleninu dosyta. Příprava není nijak složitá, chřest postačí chvíli povařit ve vodě a poté zapéct se šunkou, sýrem a vajíčky se smetanou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Chřest očistíme a odkrojíme dřevnaté konce. V hrnci přivedeme k varu vodu, do které jsme přidali sůl, cukr a ocet. Krok 2: Do vroucí vody vložíme chřest tak, aby špičky zůstaly neponořené. Povaříme 5 minut, vyndáme a zchladíme ve studené vodě. Krok 3: Zapékací misku vytřeme máslem. Vždy 3 stonky chřestu omotáme plátkem šunky a vkládáme do misky. Krok 4: Vejce rozšleháme se smetanou, nastrouhaným sýrem a pepřem. Směsí přelijeme připravený chřest. Nakonec posypeme opraženou strouhankou. Krok 5: Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a zapékáme 15 minut. Podáváme s bílým pečivem.

TIP: Jak vybrat chřest - rady a tipy

Zveřejněno 3. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zP7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zP7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
chřest zelený, sůl, cukr, ocet, šunka, vejce, smetana ke šlehání, sýr tvrdý, pepř mletý, strouhanka, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu