Panenka marinovaná v balzamiku s brokolicí a žlutou mrkví

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 27 názorů

Suroviny

800 g vepřové panenky
2 balení mražené směsi brokolice a žluté mrkve Findus
4 lžíce balzamikového octa
3-4 lžíce tekutého medu
4 lžíce extra virgin olivového oleje
2 lžíce čerstvé bazalky nebo mražené bazalky
1 lžička dijonské hořčice
máslo
černý pepř
sůl
2 lžičky hoi sin omáčky
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme a rozdělíme na čtyři díly. Z balzamika, medu, oleje, bazalky a hořčice ušleháme marinádu. Panenku dobře osolíme a opepříme a naložíme do marinády, nejlépe do druhého dne.

  2. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm asi 10 minut opékáme ze všech stran dohněda. Vyjmeme, zabalíme do alobalu a vložíme do rozpálené trouby. Ve výpeku rozpustíme ještě jednu lžíci másla, vsypeme mraženou zeleninu, osolíme a jakmile rozmrzne, přidáme hoi sin omáčku. Podusíme na skus, naservírujeme na talíře a navrch položíme šikmo rozkrojené maso, které mezitím v troubě došlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 744 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Panenka marinovaná v balzamiku s brokolicí a žlutou mrkví

  • Eja57 Eja57

    BlaV.: No, když porovnám ´velikost růžiček brokolice, tvar masa a úhel fotky, tak to panenka fakt je...podle struktury maličko přetažená....Ale souhlasím, na první pohled to jako karé vypadá:-8

    Odpovědět

  • BlaV. BlaV.

    nechci být hnidopich, ale maso na fotce vypadá spíš jako kotlety (pečeně) bez kosti než jako panenka (na takovouto panenku by to musel být vepřík aspoň 200 kilový)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    asi to taky vyzkouším, vypadá to skvěle :yes::-p:-O

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Tak jsem se do toho dnes pustila.Mraženou zeleninu jsem nahradila mrkví a brokolicí vařenou v páře,kterou jsem jen polila redukcí ze zbylé marinády a bylo to moc dobré :-p Posílám zasloužený bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Mohu se zeptat? Na kolik stupňů máte předehřátou troubu? Děkuji! :-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    eva: Reaguji velmi pozdě (náhodou jsem tento recept právě otevřela v náhodných...), ale třeba by to zajímalo i někoho dalšího, tak odpovím...:-8
    Recept je psaný tak, aby se podle něj pokrm dobře realizoval - takže porce masa v alobalu necháme ve vyhřáté troubě odpočívat přesně po tu dobu, pokud připravujeme zeleninu. Takže po čas rozpuštění másla ve výpeku, vhození a rozmrazení zeleninové směsi a podušení na skus...Prostě "ohne stress";-):-))

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    teda, vypadá to krásně, ale chci se optat, jak má být maso dlouho v té troubě? Panenku jsem ještě nikdy nedělala a bojim se, aby nebyla suchá. Vy ji máte hezky štavnatou a růžovou. Děkuji z odpověď.

    Odpovědět

  • koki koki(neregistrovaný)

    hm,krásně to vypadá,ale hlavně aby to tak dobře chutnalo:-D

    Odpovědět

  • jajine jajine

    Krásně vymazlený recept:yes::yes:a fotky si ani netroufám hodnotit:-8, poněvač kopeš, Eli, první ligu:yes::yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

  • mysulka mysulka

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ivo, to vyzkoušení pštrosího masa myslím vážně, už jsem si o něm něco našla a zdá se, že to stojí za to. I manžel je nadchnutý, měli jsme o tom rozhovor...;-)
    A Dominik a moje fotky - pokud mu něco ukážu, docela nekritizuje, ale potom baví společnost (hlavně odbornou, včetně mého otce) tím, že prý cvaknu a hned strhnu foťák (údajně bych měla chvilku počkat...) a pak kritizuje nějaké stíny na mých fotkách...co já vím, nezajímá mě to...zatím. Když se dostane k mému foťáku, úplně mi ho přenastaví a já jsem potom zoufalá...

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Elizo, už jsem připravila ty kastrůlky, počítáš s tím, doufám ;-) a mimochodem, kromě žabích stehýnek jsem měla i pštrosa i klokana a nemůžu si stěžovat, zkus to ;-)
    toto je prostě zase pohádka ;-) a fotky Elizin standard, už chápu, po kom má ten Dominik oko ;-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Moc všem děkuju :-K.
    Mischamant, to co jsi napsala, mě ale dost zavazuje, víš to?? :-8:-D Co když se začnu horšit...?;-):-D
    Rebi, tvoje poznámka mě docela inspirovala. Máme každou středu na náměstí farmářské trhy a zatím jsem kolem stánku jisté pštrosí farmy chodila bez povšimnutí...Asi tam nakouknu a nakoupím. Dceři neřeknu, co právě jí, manželovi to vadit nebude a já to alespoň ochutnám...Pořád lepší než klokan...je to nakonec blbej pták, ne? :-D:-D Možná počkám, až se Domča vrátí ze zájezdu a přijdou s Maruškou na oběd, aby také ochutnali... Jen musím najít nějaký návod na úpravu a pak se možná i podělím zde...;-) Podle výsledku, samozřejmě.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Předchozí 1 2

Tématické fráze: marinovaná panenka pštrosí maso recepty veprova panenka s brokolici vepřová panenka kuchyňská úprava recepty z pštrosího masa recepty pštrosí maso balzamiko olej pštrosí recepty žlutá mrkev co se žlutou brokolicí slavnostní oběd recepty pštrosí maso cena brokolice,žlutá mrkev cena masa panenka panenka recept žlutá mrkev recepty panenka marinovaná v medu kuchyňská úprava vepřové panenky kuchyňská úprava vepřové panenky pannenka na mrkvi