Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové karí placičky

Květák je oblíbený pro svojí jemně nasládlou chuť, ale také variabilitu. Oblíbeným květákovým pokrmem jsou bezesporu květákové placičky, které jsou krásně dokřupava usmažená a ochucené indickým karí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, uvaříme ho ve slané vodě téměř doměkka. Vše slijeme a necháme okapat. Krok 2: Koriandr nasekáme na jemno. Stroužek česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 3: Vychladlý květák rozkrájíme nadrobno. Přidáme koriandr, česnek, jogurt prošlehaný s vejci, strouhanku, mouku, koření a vše zamícháme. Krok 4: Vlhkýma rukama tvoříme malé placičky, které smažíme v rozpáleném oleji z obou stran. Po usmažení klademe placičky na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Zveřejněno 3. 5. 2025

Poznámka autora poslirecept

Pokud placičky potřeme olejem, můžeme je připravit i v troubě na pečicím papíru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové karí placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rLVP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové karí placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rLVP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, koriandr, česnek, jogurt řecký, vejce, strouhanka, mouka hladká, koření kari, sůl, římský kmín mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu