Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš

Segedínský guláš je tradičním pokrmem maďarské kuchyně. Guláš, skládající se z dušeného vepřového masa, kysaného zelí a smetany, má zajímavou nakyslou chuť, která je ještě výraznější druhý den po uvaření.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v rozehřátém sádle ji osmažíme dozlatova. Krok 2: Přisypeme papriku, přidáme maso, kmín a krátce orestujeme. Podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme žebra a vše společně dusíme. Krok 3: Kysané zelí scedíme, překrájíme a přidáme k poloměkkému masu. Dusíme společně do změknutí. Osolíme a opepříme. Krok 4: Ve smetaně rozšleháme mouku a záklechtkou zahustíme guláš. Vaříme 15 minut. Guláš podáváme s chlebem nebo houskovými knedlíky.

TIP: Jak snížit kyselost segedínského guláše?

Zveřejněno 10. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO0gO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO0gO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové, žebra uzená, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, zelí kysané, smetana, mouka hladká, kmín celý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu