Segedínský guláš
Segedínský guláš je tradičním pokrmem maďarské kuchyně. Guláš, skládající se z dušeného vepřového masa, kysaného zelí a smetany, má zajímavou nakyslou chuť, která je ještě výraznější druhý den po uvaření.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v rozehřátém sádle ji osmažíme dozlatova.
Krok 2: Přisypeme papriku, přidáme maso, kmín a krátce orestujeme. Podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme žebra a vše společně dusíme.
Krok 3: Kysané zelí scedíme, překrájíme a přidáme k poloměkkému masu. Dusíme společně do změknutí. Osolíme a opepříme.
Krok 4: Ve smetaně rozšleháme mouku a záklechtkou zahustíme guláš. Vaříme 15 minut. Guláš podáváme s chlebem nebo houskovými knedlíky.
Zveřejněno 10. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO0gO
Moje poznámka
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO0gO
Nejnovější recepty
Kuřecí quesadilla
Přidáno před 1 hodinou
Vínové cukroví
Přidáno před 11 hodinami
Polévka kulajda se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Kapr se zeleninou a houbami
Přidáno před 14 hodinami
Kapr pečený na kmíně s nastavovanou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Linecké skořicové kytičky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburgerové bulky
Zelnak před 40 minutami
Pomalá kachna
dalibor57 před 2 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Barča před 12 hodinami
Plovdivské maso
zvon23 před 13 hodinami
Buřtgulášek z točeňáku
janmericka87 před 15 hodinami
Jablečné krémové řezy
Jitinka před 16 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Hylda před 16 hodinami
Mrkvové šátečky s povidly
HanaNova před 18 hodinami
Soukenický sekaný řízek
Merylas před 20 hodinami
Vlašský salát speciál podle ČSN
LadyLada před 20 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
žebra uzená,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
zelí kysané,
smetana,
mouka hladká,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.