Brokolicový chlebíček s cottagem
Lehký a plný chuti – brokolicový chlebíček s cottage sýrem je skvělou volbou pro zdravou svačinu, rychlý oběd i večeři. Kombinace jemné brokolice, vláčného těsta a svěžího sýra zaručuje nejen výbornou chuť, ale i zasycení bez výčitek.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Z brokolice odkrájíme růžičky, opláchneme je , necháme okapat a rozmixujeme. Přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme.
Krok 3: Těsto dáme do silikonové formy na chlebíček a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 45 minut.
Krok 4: Špejlí vyzkoušíme zda je dost upečený. Necháme vychladnout na mřížce a pak vyklopíme.
Zveřejněno 10. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brokolicový chlebíček s cottagem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73WNO
Moje poznámka
Brokolicový chlebíček s cottagem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73WNO
Nejnovější recepty
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 7 hodinami
Kuře na slanině s jalovcem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 1 hodinou
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 1 hodinou
Citronové tartaletky
Routeu před 2 hodinami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 3 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 4 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 4 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Michal.Kuchnik před 4 hodinami
Domácí langoše
kara13 před 4 hodinami
Suroviny:
brokolice,
vejce,
sůl,
kypřící prášek,
mouka mandlová,
sýr cottage,
tahini
Komentáře (4)
Případně můžete použít 100 g ovesné mouky, či jiné bezlepkové mouky ale je třeba počítat s tím, že výsledek nebude stejný a budete muset upravit i ostatní poměry surovin (dle Vámi zvolené mouky) 😉