Rychlá omáčka se žampiony a špenátem s těstovinami Maccheroni al Ferretto
Maccheroni al Ferretto jsou těstoviny pocházející z jižní Itálie. Jsou to podlouhlé, duté těstoviny, které se výborně hodí k hutným a sytým omáčkám. Stejně tak skvěle doplní restované žampiony se špenátem, jako je tomu v tomto receptu.
Postup přípravy
Krok 1: V osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu. Po uvaření odebereme zhruba 1/2 naběračky vody z těstovin a těstoviny scedíme.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém následně osmažíme nasekaný česnek s nakrájenými žampiony dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme špenát.
Krok 3: Za občasného promíchání smažíme zhruba 2 minuty.
Krok 4: Poté přilijeme mléko, přidáme scezené těstoviny a vodu z těstovin a necháme vařit do mírného zhoustnutí omáčky.
Krok 5: V případě potřeby dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Zveřejněno 13. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá omáčka se žampiony a špenátem s těstovinami Maccheroni al Ferretto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY7wy
Moje poznámka
Rychlá omáčka se žampiony a špenátem s těstovinami Maccheroni al Ferretto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY7wy
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Suroviny:
těstoviny,
žampióny,
máslo,
špenát čerstvý,
česnek,
mléko,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)