Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkonošské fazole

Vydatné a voňavé krkonošské fazole s uzeným masem, smetanou a paprikami vás zahřejí na těle i na duši. Tento tradičně laděný pokrm spojuje jemnost smetany s výraznou chutí luštěnin a uzeného masa.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min +60 minut vaření masa a fazolí

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, +60 minut vaření masa a fazolí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Fazole den předem namočíme. Krok 2: Druhý den nakrájíme na kostky maso, přidáme fazole zalijeme čistou vodou a uvaříme doměkka (vývar použijeme). Krok 3: Na sádle zpěníme na klínky nakrájenou cibuli. Krok 4: Přidáme vymačkané zelí, měkké fazole s masem, na proužky nakrájené papriky, protlak, osolíme, okořeníme, podle potřeby zalijeme vývarem a
10 minut povaříme. Krok 5: Vše zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali moukou a ještě 15 minut povaříme. Krok 6: Na talíři ozdobíme paprikou a petrželkou.

TIP: Top 7: Fazole - oblíbené recepty

Zveřejněno 21. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkonošské fazole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOlAX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkonošské fazole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOlAX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí kysané, krkovice uzená, fazole bílé, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibule, protlak rajčatový, smetana, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, chilli, sádlo, mouka hladká, paprika kozí roh, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu