Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové carpaccio

Pokud plánujete letní slavnostní večeři, překvapte své hosty netradičním předkrmem, carpacciem z čerstvých jahod a mozzarelly. V kombinaci s aromatickou mátou vzniká osvěžující a neotřelá chuť, která příjemně překvapí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Olej, ocet a trochu soli smícháme a zatím odložíme. Mátu opláchneme, oklepeme vodu a lístky otrháme. Krok 2: Jahody dobře omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, odstopkujeme a nakrájíme na plátky. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Krok 3: Na talíře rozložíme střídavě plátky jahod, mozzarelly a pokapeme zálivkou. Krok 4: Ozdobíme mátou a hrubě drceným růžovým pepřem. Podáváme jako studený předkrm.

TIP: Jahodové dobroty - přehled možností využití

Zveřejněno 9. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové carpaccio

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6wkR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové carpaccio

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6wkR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jahody čerstvé, sýr mozzarella, olej citronový, ocet balsamiko, sůl, máta čerstvá, pepř růžový

Přidat fotografie receptu