Masová haše se šťouchaným bramborem
Zbylo vám pečené maso od oběda a nevíte co s ním? Připravit z něj můžete masovou haši, kterou perfektně doplní šťouchané brambory s cibulkou. Upotřebíte tak zbytky a připravíte chutnou večeři nebo oběd na druhý den.
Postup přípravy
Krok 1: Žlutou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Červenou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Pažitku a petrželku nasekáme.
Krok 3: Na sádle osmahneme žlutou cibuli dosklovita. Pak přidáme česnek a po pár vteřinách nakrájené maso. Dle potřeby přidáme vývar, osolíme, opepříme a 5 minut podusíme.
Krok 4: Přidáme vejce a za stálého míchání zahříváme, dokud vajíčka neztuhnou. Na konec přidáme pažitku.
Krok 5: Brambory zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín, libeček a povaříme do měkka.
Krok 6: Vodu slijeme, odstraníme libeček, přidáme nakrájené červené cibule, nasekanou petrželku, mletý pepř, máslo a vše lehce zpracujeme šťouchadlem na brambory.
Krok 7: Haši se šťouchaným bramborem na talíři zdobíme nakrájenou okurkou a paprikou.
Zveřejněno 9. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masová haše se šťouchaným bramborem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rOY3
Moje poznámka
Masová haše se šťouchaným bramborem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rOY3
Nejnovější recepty
Lotus cupcakes
Přidáno před 3 hodinami
Gulášová polévka s mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Cizrna na italský způsob
Přidáno před 17 hodinami
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno před 20 hodinami
Palačinky s jablky a křupavou drobenkou
Přidáno 9. 9. 2025 05:00:02
Bábovka s čokoládovými kaštany
Přidáno 8. 9. 2025 21:08:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevabčiči do trouby
lunav1 před 24 minutami
Zapečené portobello
Mysurka před 40 minutami
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
Andulka 53 před 5 hodinami
Rajská omáčka
Kajkajak před 10 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Zbajdn před 11 hodinami
Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru
brtna před 12 hodinami
Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)
brtna před 12 hodinami
Mléčný řez
Tajemnost před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
DenaDena před 13 hodinami
Hrušková povidla
Helmutt před 13 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
sádlo,
vejce,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
pažitka,
brambory,
cibule červená,
máslo,
libeček,
petrželka,
okurky sterilované,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý
Komentáře (1)